Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Fabiana Scavolini: Η ηγέτιδα της ιταλικής βιομηχανίας επίπλων κουζίνας ανοίγει τα χαρτιά της στο zougla.gr

Εξελισσόμενη από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε έναν κολοσσό της ιταλικής βιομηχανίας, η υπογραφή «Scavolini» σήμερα βρίσκεται στις πιο ποιοτικές και κομψές κουζίνες νοικοκυριών όλου του κόσμου. 



Η κόρη του ιδρυτή και σημερινή CEO της εταιρίας, Fabiana Scavolini, εξηγεί στο zougla.gr τα μυστικά της επιτυχίας της, αναλύει τα μελλοντικά της σχέδια και προβαίνει σε… αποκαλύψεις για τη χώρα μας!


Zougla.gr: Η Scavolini είναι η πιο σημαντική και γνωστή ιταλική εταιρεία στην αγορά των επίπλων κουζίνας . Πώς ξεκίνησε τη δραστηριότητά της και σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα; 


Fabiana Scavolini: Η εταιρεία μας ιδρύθηκε στο Pesaro το 1961 χάρη στην επιχειρηματικότητα του πατέρα μου, Valter, και του θείου μου, Elvino Scavolini. Σε λίγα μόλις χρόνια, η μικρή τεχνική εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή κουζίνας μετατράπηκε σε μία από τις σημαντικότερες ιταλικές βιομηχανικές εταιρείες. Αυτή η εξαιρετική ανάπτυξη μας έδωσε τη δυνατότητα να αναλάβουμε την ηγεσία της βιομηχανίας κουζίνας στην Ιταλία το 1984, μια θέση που εξακολουθούμε να κατέχουμε και αυτή τη στιγμή, και όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε μια σειρά προϊόντων που αγκαλιάζει όλες τις κύριες περιοχές του σπιτιού. Σήμερα, η Scavolini στην πραγματικότητα θεωρείται ότι είναι ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για την κουζίνα, αλλά και για τα έπιπλα μπάνιου και το living.

Τα προϊόντα μας είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς έρευνας στην τεχνολογία και σε νέα υλικά, και παρέχουν το τέλειο μείγμα της γοητευτικής σχεδίασης, ανώτερη Made-in-Italy ποιότητα και επίπονη φροντίδα στις λεπτομέρειες. Η ολοκληρωμένη γκάμα και οι μεγάλες δυνατότητες προσαρμογής μας επιτρέπουν επίσης να καλύψουμε τις ανάγκες μιας εκτεταμένης ομάδας πελατών, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να επιπλώσουν τα σπίτια τους σύμφωνα με τις επιθυμίες, τα όνειρά τους και το διαθέσιμο εισόδημα, χωρίς συμβιβασμούς. Είμαστε, επίσης, αναγνωρισμένοι για την αξιοπιστία τόσο των προϊόντων μας όσο και τις υπηρεσίες μας μετά την πώληση.

Πρεσβεύοντας τη Made-in-Italy υπεροχή, η Scavolini είναι πλέον ένας παγκόσμιος εμπορικός οίκος. Σε ποιες αγορές στοχεύετε αυτό το διάστημα;

Fabiana Scavolini: Εξάγουμε τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο, με μια πολιτική δυναμικής επέκτασης του δικτύου μας και αυξάνοντας συνεχώς νέα ανοίγματα. Με αυτό κατά νου, υπάρχουν περιοχές με πολύ ενδιαφέροντα περιθώρια ανάπτυξης σχεδόν σε όλο τον κόσμο, τόσο στις υπάρχουσες ώριμες αγορές, αλλά που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ιταλικό design, καθώς και στις αναπτυσσόμενες αγορές που ονειρεύονται τη "Dolce Vita" και διακατέχονται από ένα γνήσιο πάθος για τη βαθιά ριζωμένη ιταλική «καλοφτιαγμένη ομορφιά". Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 300 σημεία πώλησης στο εξωτερικό, εκ των οποίων 150 στην Ευρώπη, περίπου 60 στη Ρωσία και τις ανατολικές δημοκρατίες, 30 στη Βόρεια Αμερική, 20 στην Κεντρική / Νότια Αμερική και ακόμα τόσα στην Ασία και την Ωκεανία. 

ο 2007 δημιουργήσαμε τη Scavolini USA Inc., η οποία ιδρύθηκε για να αυξήσει τη δύναμη της μάρκας σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Βασιζόμαστε επίσης σε ένα αντιπροσωπευτικό γραφείο στη Σαγκάη, καθώς και σε ένα υποκατάστημα στο Λονδίνο, τη Scavolini UK, το οποίο άνοιξε το 2015 για την ανάπτυξη της αγοράς μεγάλων οικιστικών συγκροτημάτων μέσα από τις διασυνδέσεις μας με μεγάλα διεθνή στούντιο αρχιτεκτονικής που εδρεύουν στην πρωτεύουσα.

Η Ελλάδα, όπου εδρεύουν σήμερα 13 σημεία πώλησης, είναι επίσης μια χώρα που κατέχει ένα σημαντικό ρεκόρ για μας: στην πραγματικότητα, ανοίξαμε το πρώτο μας κατάστημα στο εξωτερικό στη Λάρισα, το 1987, μέσω του αποκλειστικού αντιπροσώπου μας κ. Αναστασίου Έξαρχου και της εταιρείας Thema ΑΕ. Είναι μια χώρα στην οποία συνεχίζουμε να επενδύουμε: το επόμενο σημείο πώλησης στην Ελλάδα θα είναι το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος στην αναπτυσσόμενη τουριστική πόλη της Καλαμάτας φέτος το Σεπτέμβριο. Εξάλλου, μέσω της Thema ΑΕ, η εταιρεία μας αναπτύσσεται δυναμικά στην αγορά της Κύπρου αλλά και πιο πρόσφατα στην αγορά της Ρουμανίας.

Με ποιους σχεδιαστές συνεργάζεστε και πώς αυτοί προσφέρουν στο design των προϊόντων σας;

Fabiana Scavolini: Συνεργαζόμασταν ανέκαθεν με κορυφαία ονόματα στη διεθνή σκηνή του design. Περιλαμβάνουν τους Nendo , Ora - Ito , Diesel Creative Team , Giugiaro Design , King & Miranda Design , Karim Rashid και Michael Young, οι οποίοι παρέχουν αποκλειστικές δημιουργίες για να τροφοδοτήσουν τη συνεχή διαμεσολάβηση της επιχείρησής μας μεταξύ της πρωτοποριακής, λαμπρής δημιουργικότητας και ό, τι οι άνθρωποι του σήμερα και του αύριο πραγματικά θέλουν για τον τρόπο ζωής τους. 

Αυτό το χαρακτηριστικό έχει πάντα μια προνομιακή θέση στην Scavolini, και προέρχεται από την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της αγοράς γρήγορα , που συνδέεται με την επιθυμία να εγγυηθούμε την πλήρη και διαρκή ικανοποίηση των πελατών.

Ποιες είναι οι πιο επιτυχημένες συλλογές της Scavolini ; Και ποια είναι τα πιο δημοφιλή προϊόντα σας στην Ελλάδα; 

Fabiana Scavolini: Σε 50 χρόνια ιστορίας, είχαμε αμέτρητες επιτυχίες. Αν αναλογιστώ τα τελευταία χρόνια, ένα παράδειγμα είναι η Baltimora, η οποία, χάρη στις διάφορες σχεδιαστικές ανανεώσεις , βρίσκεται στον κατάλογό μας για περισσότερα από 10 χρόνια, πρόσφατα μάλιστα και στο έπιπλο μπάνιου. Άλλα βασικά μοντέλα περιλαμβάνουν τις Crystal, Scenery και Diesel Social Kitchen, ένα έργο ικανό να δώσει στη Scavolini πρόσβαση σε νέους καταναλωτές, ιδιαίτερα στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα, τα πιο δημοφιλή προϊόντα μας περιλαμβάνουν τις συλλογές Liberamente, Motus και Foodshelf. Η Diesel Social Kitchen έχει επίσης αποδειχθεί επιτυχής όλα αυτά τα χρόνια. Σε ό, τι αφορά τα μπάνια μας, best-seller μοντέλο μας είναι το Rivo, σχεδιασμένο από την Castiglia Associati.


Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου