Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Πέθανε η δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Τζία Γιοβάνη

Η δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Τζία Γιοβάνη, πέθανε σε ηλικία 61 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. 

  

Γεννημένη στις 7 Νοεμβρίου του 1955 στη Νέα Ιωνία, τελείωσε την Ιταλική Σχολή και το 1974 έδωσε εξετάσεις και εισήχθη 3η στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ολοκληρώνοντας τις θεατρικές σπουδές της εργάστηκε για λίγα χρόνια στο θέατρο, συμμετέχοντας σε παραστάσεις με αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως ο Μάνος Κατράκης.   

Το 1981 μετακόμισε στη Σουηδία, παντρεύτηκε και το 1985 απέκτησε την κόρη της Αντονέλλα. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και στη συνέχεια Θεωρία και Κριτική Κινηματογράφου.   Επέστρεψε μόνιμα από τη Σουηδία στην Ελλάδα το 2008 και ανέλαβε αμέσως δουλειά στον Ριζοσπάστη, γράφοντας την κριτική κινηματογράφου της εφημερίδας και άλλα πολιτιστικά θέματα. Παράλληλα, είχε την επιμέλεια της εκπομπής «Κινηματογραφικές Σημειώσεις» στο webradio 902.gr.   

Το 2009, ασθένησε για πρώτη φορά με καρκίνο, αλλά κατάφερε να τον νικήσει. Έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, και συμμετείχε στην κριτική επιτροπή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης εκ μέρους της Ελλάδας. 

Το 2013, ασθένησε για δεύτερη φορά.   

Η κηδεία της θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 1η Αυγούστου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου