Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Το φάντασμα της τρομοκρατίας σκιάζει την (ανυπόγραφη) Διακήρυξης της Ρώμης

Το φάντασμα της τρομοκρατίας σκιάζει την (ανυπόγραφη) Διακήρυξης της Ρώμης


Βαρειά πέφτει η σκιά των τελευταίων τρομοκρατικών πληγμάτων στην καρδιά του Λονδίνου στο Ουεστμίνστερ αλλά και στην Αμβέρσα του Βελγίου στη σύνοδο της Ρώμης, όπου θα εορταστούν πανηγυρικά τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Ιδρυτικής Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ), προκατόχου της σημερινής ΕΕ.

Η σύνοδος θα γίνει υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι εντατικοί έλεγχοι επεκτείνονται ακόμη και στο διαδίκτυο, ιδίως σε «σελίδες» ατόμων που μπορεί να συνδέονται με τρομοκρατικά δίκτυα και με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Συνολικά, αύριο, πρόκειται να οργανωθούν, στην Ρώμη, τέσσερις ξεχωριστές πορείες και διαδηλώσεις, με θέμα την μελλοντική πορεία της Ευρώπης. Γίνεται και πάλι αναφορά σε ανησυχίες για τυχόν έλευση βίαιων διαδηλωτών από την Γαλλία, την Γερμανία και την Ελλάδα. Σε μεγάλες οδικές αρτηρίες της Αιώνιας Πόλης απαγορεύεται από σήμερα το παρκάρισμα, ενώ γίνονται συνεχείς έλεγχοι και σε πεζούς που εισέρχονται στο ιστορικό κέντρο.

Στην περιοχή του δημαρχιακού μεγάρου (στην Πιάτσα Βενέτσια) και του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου, δημιουργήθηκαν δυο «κόκκινες ζώνες»: επιτρέπεται η πρόσβαση αυστηρά και μόνον στους κατοίκους, μετά από αυστηρό έλεγχο.

http://www.news.gr/kosmos/evroph/article-wide/304784/to-fantasma-ths-tromokratias-skiazei-thn-anypogra.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου