Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Αυτές είναι οι κορυφαίες σχολές μόδας στην Ιταλία: Η καρδιά του design «χτυπά» σε Μιλάνο και Φλωρεντία (Βίντεο)

Σχετική εικόνα

Ποιος δεν σκέφτεται τη μόδα όταν ακούει για Ιταλία: Ρώμη, Μιλάνο, Φλωρεντία, πόλεις γεμάτες φώτα και λάμψη αλλά με ελάχιστες επιλογές για όσους θέλουν να επικεντρωθούν στο σχέδιο και τις σπουδές μόδας. Η χώρα του γούστου και της Dolce Vita έχει μόνο δύο σχολές: Την Polimoda στην Φλωρεντία, που θεωρείται κορυφαία στο είδος της και το ιδιωτικό κολλέγιο Istituto Marangoni με παραρτήματα στο Μιλάνο και τη Φλωρεντία.

Μπορεί οι σχολές να είναι στην Ιταλία, ωστόσο τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά, με σκοπό οι νέοι και οι νέες να διδαχτούν τους αντίστοιχους όρους σε μια διεθνής γλώσσα που θα τους επιτρέψει αργότερα να εργαστούν σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ιταλία
Μαθήτρια του Ινστιτούτου Μarangoni επί το έργον

Αν και η Ιταλία θεωρείται η «χώρα της μόδας», ειδικοί επισημαίνουν πως χρειάζεται αλλαγή 360 μοιρών στον τρόπο που οι νέοι σχεδιαστές διδάσκονται  ιστορία μόδας, σχέδιο και άλλα σχετικά προκειμένου να πάρει την θέση που της αξίζει σε παγκόσμιο τομέα και να γίνει μια «αγορά» με κύρος.

ΙταλίαΗ Linda Loppa, υπεύθυνη στρατηγικής ανάπτυξης στην Polimoda

«Οι μαθητές βιώνουν εκ των έσω την Dolce Vita για την οποία φημίζεται η χώρα, αφού πηγαίνουν σε διάφορες εκδηλώσεις ή ακόμα και στο «εργαστάσιο» τou Gucci», λέει η Linda Loppa, που σπούδασε στο τμήμα μόδας της Royal Academy of Fine Art στην Αμβέρσα και είναι τώρα υπεύθυνη στρατηγικής ανάπτυξης στην Polimoda.

«Στόχος μου είναι να σπάσω το φράγμα μεταξύ του  fashion design και των μαθημάτων μόδας», καταλήγει.

Δείτε εδώ το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου