Ένα μουσείο πολυμέσων και κινηματογράφου σχεδιάζει το design studio NONE στη Ρώμη για να αναδείξει τη μακρά κινηματογραφική παράδοση της πόλης. Το Iταλικό Mουσείο Oπτικοακουστικών και Kινηματογραφικών ταινιών MIAC, το οποίο αναμένεται να ανοίξει στα στούντιο της Τσινετσιτά στη Ρώμη στις 18 Δεκεμβρίου 2019 είναι αφιερωμένο στην ιστορία της κινούμενης εικόνας και σκοπεύει να πυροδοτήσει τη φαντασία των επισκεπτών με ένα ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία πρωταγωνιστών και ταινιών που σφράγισαν την παγκόσμια δημιουργία.
Μέσα σε 1.200 τ.μ. και 12 κεντρικούς χώρους οι οποίοι βρίσκονται μέσα στα παλιά στούντιο οι εκθέσεις που θα γίνουν εξερευνούν μέσω του φωτός, του ήχου και των χρωμάτων την ιστορία από τις πρώτες ημέρες των ιταλικών παραγωγών μέχρι τον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο.
Κάθε ένας από τους 12 χώρους του μουσείου έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει ένα συγκεκριμένο θέμα, γύρω από το οποίο έχει διαμορφωθεί μια εντυπωσιακή εγκατάσταση. Συνολικά οι υπεύθυνοι του μουσείου έχουν επεξεργαστεί περίπου 400 ταινίες σε ένα μοναδικό αφηγηματικό ταξίδι, ο σκοπός του οποίου δεν είναι αποκλειστικά εκπαιδευτικός, αλλά επιδιώκει να ωθήσει το κοινό στην ανακάλυψη και την καλύτερη κατανόηση του κόσμου του ιταλικού κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου με νέους τρόπους αντίληψης. Το έργο που έχει χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο πολιτιστικής κληρονομιάς και τουρισμού αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της φαντασίας του κοινού, στην ανανέωση της ιστορίας του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου μέσα από νέους κώδικες που περνούν από το παρελθόν σε νέες προοπτικές του μέλλοντος.