Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Πράσινο φως για υιοθεσία παιδιού ομοφυλόφιλης από τη σύντροφό της

«Πράσινο» φως στην υιοθεσία της κόρης ομοφυλόφιλης γυναίκας από τη σύντροφό της άναψε το εφετείο της Ρώμης, επικυρώνοντας σχετική απόφαση του  δικαστηρίου ανηλίκων της ιταλικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για παιδί το οποίο γεννήθηκε χάρη σε ετερόλογη εξωσωματική γονιμοποίηση. Για τον νόμο, μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου ανηλίκων, μόνον η μία εκ των δυο ομοφυλόφιλων γυναικών του ζευγαριού, μπορούσε να θεωρηθεί, βάσει νόμου, γονέας της μικρής.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το δικαστήριο της Ρώμης έκανε γνωστό το αίτημα «γονικής συμμετοχής» της συντρόφου της βιολογικής μητέρας, κάτι που είναι ευρέως γνωστό με τον όρο «stepchild adoption».

Οι δυο γυναίκες έχουν παντρευτεί στο εξωτερικό, και ζήτησαν, για την όλη υπόθεση, την υποστήριξη του Ιταλικού Συνδέσμου Δικηγόρων με ειδίκευση σε Οικογενειακά Θέματα και Ανηλίκων.
Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ότι στην Ιταλία ένας εκ των δυο συντρόφων, σε ομόφυλο ζευγάρι, μπορεί να υιοθετήσει το βιολογικό παιδί του ετέρου μέλους του ζευγαριού», σχολιάζει η δικηγόρος Μαρία Αντόνια Πίλι.
Στην Ιταλία πάντως δεν έχει ακόμη εγκριθεί ο νόμος για την αναγνώριση των συμφώνων συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, παρότι ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει εκφραστεί θετικά και έχει δηλώσει ότι «βλέπει θετικά» το να αναγνωρισθεί και η δυνατότητα ενεργοποίησης της διαδικασίας του «stepchild adoption».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου