Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

O Henrik Fisker σε ανεξερεύνητα νερά


Ο ιδρυτής και πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας πολυτελών υβριδικών σπορ αυτοκινήτων θα σχεδιάζει στο εξής… γιοτ.



Μετά την απομάκρυνσή του από την αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών σπορ υβριδικών αυτοκινήτων που ο ίδιος είχε ιδρύσει και της είχε δώσει το όνομά του, ο Henrik Fisker έχει ανακοινώσει την εμπλοκή του σε διάφορα πρότζεκτ. Το πιο πρόσφατο από αυτά είναι η ενασχόλησή του με τα superyachts.



Ο Δανός σχεδιαστής θα συνεργαστεί με την ιταλική Benetti στην σχεδίαση ενός υπερπολυτελούς yacht μήκους 164 ποδών. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι και προσπαθείτε να κάνετε την μετατροπή σε μέτρα, ίσως σας βοηθήσει αν σας πούμε ότι αυτό ισούται με το μήκος… δέκα (10) Fisker Karma. Είναι η λιμουζίνα που είχε δημιουργήσει καιμε την οποία είχε ξεκινήσει την αυτοκινητοβιομηχανία του ο Henrik Fisker.

Η Benetti θα σχεδιάζει το βασικό σκαρί, και στην συνέχεια ο Fisker θα έχει την ευθύνη της αισθητικής, μέσα κι έξω. Το όραμά του αποτυπώνεται στο λιτό σκίτσο το οποίο συνόδευε την ανακοίνωση συνεργασίας των δύο πλευρών. Το σκάφος θα παρουσιαστεί τον προσεχή Φεβρουάριο στο Μαϊάμι.

Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές πολλές πληροφορίες αλλά από την Benetti κάνουν λόγο για χρήση εξωτικών υλικών, όπως ανθρακονήματα. Αλλά και συναρπαστική θέα προς τον ωκεανό από όλες τις καμπίνες. Το σκάφος θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο ξύλο, ενώ θα διαθέτει ηλιακά πάνελ για την αξιοποιήση της ηλιακής ενέργειας και ίσως να χρησιμοποιεί και υβριδική τεχνολογία κίνησης.

Θα έχει τρία καταστρώματα, θα διαθέτει beach club στο πίσω μέρος, σπα, πισίνα, έξι καμπίνες πολυτελείς καμπίνες για τους καλεσμένους και χώρο φιλοξενίας για 11μελές πλήρωμα.

drive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου