Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Υπό κράτηση ερευνήτρια που σχετίζεται με τζιχαντιστές

Ανακρίθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας και υπεγράφη απόφαση προσωρινής κράτησης σε βάρος της, για προτροπή σε διάπραξη τρομοκρατικών αδικημάτων.

Σαρανταπεντάχρονη πανεπιστημιακή ερευνήτρια με λιβυκή υπηκοότητα ανακρίθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας και υπεγράφη απόφαση προσωρινής κράτησης σε βάρος της, για προτροπή σε διάπραξη τρομοκρατικών αδικημάτων.
Ωστόσο ο εισαγγελέας αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες, δεν επικύρωσε το αίτημα σύλληψης, έστω και αν βάσει των ερευνών που διεξάχθηκαν τους περασμένους μήνες, η 45χρονη βορειοαφρικανή φέρεται να έκανε προπαγάνδα υπέρ της Αλ Κάιντα στο διαδίκτυο και να ήταν σε επαφή με ευρωπαίους πολίτες που ήθελαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις της ισλαμικής τρομοκρατίας.
Συγγενείς της ερευνήτριας, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, φέρονται να πήραν μέρος στην επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Τρίπολη της Λιβύης, το 2012.
Ο εισαγγελέας, αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες, αποφάσισε μόνον ότι η ύποπτη γυναίκα θα πρέπει να παραμείνει στην πρωτεύουσα της Σικελίας, χωρίς να πρέπει, όμως, να περιορίσει τις επαφές της με πρόσωπα που ζουν στην Ιταλία ή στο εξωτερικό.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου