Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η Monte Paschi θα αναζητήσει κεφάλαια €5 δισ. από τις αγορές

Ανώτατα τραπεζικά στελέχη και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στους Financial Times πως η γηραιότερη τράπεζα του κόσμου θα επιδιώξει να αντλήσει κεφάλαια 5 δισ. ευρώ από τις αγορές.
Αποτέλεσμα εικόνας για Monte dei Paschi

Η Ιταλία πραγματοποιεί αγώνα δρόμου για να διασφαλίσει μια διάσωση της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena με στήριξη από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να αποφύγει την κρατικοποίηση της.
Ανώτατα τραπεζικά στελέχη και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στους Financial Times πως η γηραιότερη τράπεζα του κόσμου θα επιδιώξει να αντλήσει κεφάλαια 5 δισ. ευρώ από τις αγορές.
Καλά πληροφορημένη πηγή επιβεβαίωσε στο Reuters πως η ιταλική τράπεζα εργάζεται πάνω σε σχέδιο κεφαλαιακής αύξησης 5 δισ. ευρώ και αναμένει το «πράσινο φως» της ΕΚΤ. 
Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας έχει βουτήξει κατά 75% φέτος, εν μέσω φόβων για τον τεράστιο όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια της.
«Επιδιώκουμε μια λύση από τον ιδιωτικό τομεά. O στόχος, που πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί, είναι μια λύση από τον ιδιωτικό τομεά που σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στην συνέχεια μια ανακεφαλαιοποίηση» δήλωσε ο σύμβουλος της ιταλικής κυβέρνησης Yoram Gugeld.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου