Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Κέρκυρα: Σε συνέδριο στην Ιταλία για τις οχυρωμένες πόλεις ο Δήμαρχος Κέρκυρας


Στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Οχυρωμένες πόλεις, Ανοικτές Κοινωνίες – Διαχείριση Ιστορικών Οχυρώσεων σε Αστικά Κέντρα Παγκόσμιας Κληρονομιάς», που πραγματοποιήθηκε στη Σιένα της Ιταλίας, 26 και 27 Ιανουαρίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Γραφείο UNESCO της Βενετίας και το Δήμο της Siena, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Κέντρο Κληρονομιάς – Τμήμα Πολιτισμού της UNESCO στο Παρίσι και περιελάμβανε συζητήσεις και ανταλλαγή εμπειριών για τις ιδιαιτερότητες των οχυρωμένων πόλεων, την προστασία τους και τις δυνατότητες ανάπτυξή τους.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Νικολούζος συναντήθηκε με Δημάρχους ιστορικών πόλεων της Ευρώπης και ειδικούς της UNESCO και συζήτησαν θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Κέρκυρα, δεδομένης μάλιστα της διαδικασίας της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πολύ χρήσιμη ήταν η επαφή με την Ιταλική Ένωση Μνημείων UNESCO, μια συμμαχία που ενδυναμώνει τους Δήμους με μνημεία UNESCO στη διαχείριση, συντήρηση, χρηματοδότηση και ανάδειξή τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησαν επαφές για ανταλλαγή και πιθανή μεταφορά της σχετικής εμπειρίας στα μνημεία UNESCO της Ελλάδας μέσω δικτύωσης των Δήμων που αυτά ανήκουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου