Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

«Ξαναξυπνά» το Campi Flegrei, ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του κόσμου

Αποτέλεσμα εικόνας για «Ξαναξυπνά» το Campi Flegrei, ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του κόσμουTον κώδωνα του κινδύνου κρούουν επιστήμονες εντοπίζοντας «σημάδια ζωής» σε ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του κόσμου που βρίσκεται κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας.

Αν «ξυπνήσει» το ηφαίστειο Campi Flegrei (στα ελληνικά Φλεγραία Πεδία), όπως προειδοποιούν Ιταλοί ερευνητές σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα Daily Star, οι καταστροφικές επιπτώσεις από την έκρηξη θα είναι μεγαλύτερες από αυτές του Βεζούβιου.
Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, όταν ξύπνησε ο Βεζούβιος στην περιοχή της Πομπηίας είχαν χάσει την ζωή τους 1.500 άτομα.
Όμως, τα Φλεγραία Πεδία είναι ένα από τα πολλά σούπερ ηφαίστεια, τα οποία απειλούν να αλλάξουν τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε στον πλανήτη.
Πεντακόσια χρόνια μετά την τελευταία του έκρηξη , στο Campi Flegrei, το μάγμα αυξάνεται στον βαθμό που μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση υγρών και αερίων, δέκα φορές πάνω από τα φυσιολογικά όρια. Οι ερευνητές εκφράζουν φόβους ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται, μπορούν να προκαλέσουν μία επικίνδυνη έκρηξη θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τα τρία εκατομμύρια κατοίκων που ζουν στην περιοχή αλλά και εκατομμύρια Ευρωπαίων .
Σε δηλώσεις του, ο Λούκα ντε Σιένα, καθηγητής Γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αμπερντίν , ένας από τους επικεφαλής της έρευνας, υποστηρίζει ότι, πριν από τέσσερα χρόνια, οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει για μια έκρηξη ικανή να σκοτώσει τα εκατομμύρια ατόμων που ζουν κοντά στην κορυφή του. Τώρα όμως φοβούνται για κάτι χειρότερο.
«Σε αυτές τις περιοχές μπορούν να προκληθούν εκρήξεις με παγκόσμιες επιπτώσεις, συγκρίσιμες με πτώσεις μεγάλων μετεωριτών», επισημαίνει ο Τζιουζέπε ντε Νατάλ, επικεφαλής της επιχείρησης παρακολούθησης της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

1 σχόλιο:

  1. Από το 2011 ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι το μάγμα διεγείρεται από (ΑΠΟΚΡΟΥΣΙΜΟ*) διαστημικό ηλεκτρισμό ("volcanic eruptions are triggered by cosmic rays" -Ebisuzaki et al 2011*), REPELLING those rays with tested Laser Plasma Shields, will stop devastating electric eruptions! https://LaserEarthShield.info * www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1342937X10001966

    ΑπάντησηΔιαγραφή