Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Intesa Sanpaolo: Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για Generali

Αποτέλεσμα εικόνας για generali italia

Η Intesa Sanpaolo φέρεται να εξετάζει προσφορά για απόκτηση του 60% της Generali, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Κέρδη άνω του 3% για τη μετοχή της Generali και του μεγαλομετόχου της, Mediobanca.

Ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται οι μετοχές της Assicurazioni Generali, καταγράφοντας κέρδη άνω του 3% σήμερα, μετά την επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος της Intesa Sanpaolo για τον ιταλικό ασφαλιστικό όμιλο.

Η Intesa γνωστοποίησε αργά χθες πως η διοίκησή της εξετάζει πιθανούς συνδυασμούς με τη Generali, για κάτι που θα μπορούσε να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη αυτού του είδους συμφωνία στην Ευρώπη.

Νωρίτερα, πηγές είχαν δηλώσει στο Reuters πως η Intesa εξετάζει προσφορά για πλειοψηφικό ποσοστό στην Generali.

Σήμερα, δημοσίευμα της Il Messaggero ανέφερε πως η Intesa θα μπορούσε να επιλέξει να υποβάλει προσφορά 15 δισ. ευρώ σε μετρητά και ανταλλαγή μετοχών για το 60% της Generali, και πως θα προσλάμβανε την UBS για σύμβουλο.

Τις τελευταίες δυο ημέρες, η μετοχή της Generali έχει καταγράψει άνοδο 12,5%. Η μετοχή της Mediobanca, του μεγαλύτερου μετόχου της Gelerali, ενισχύεται κατά 3,23%, ενώ αντιθέτως της Intesa Sanpaolo υποχωρεί σήμερα κατά 2%.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου