Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Εξετάζει «ανταρσία» η Ιταλία στην Ε.Ε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ματέο Ρέντσι
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Ρώμη ενδέχεται να μη συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έχει ζητήσει από τη χώρα να λάβει έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle -επικαλούμενη τα δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο- τα μέτρα αυτά να μην υιοθετηθούν ποτέ και να χρησιμοποιηθεί το αντίστοιχο ποσό για στήριξη της οικονομίας και της απασχόλησης. Εάν συμβεί αυτό, τότε ουσιαστικά θα πρόκειται για μία «ανταρσία» – και θα γίνει πραγματικότητα, στην περίπτωση που επιλεγεί η λύση των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο, καθώς κανείς Ιταλός δεν πρόκειται να  πάρει την ευθύνη περικοπών, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι, πιέζει προς αυτή τη λύση, ακόμα κι αν υπάρξουν έκτακτες κυρώσεις από τις Βρυξέλλες.
Όσο για τον πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, αφήνει να διαρρεύσει ότι θα συνεχισθεί ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πως θα βρεθεί ένας κάποιος συμβιβασμός: «Θα σεβαστούμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά χωρίς μέτρα που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη μεταρρυθμιστική δράση της κυβέρνησής μας».
Πηγή: efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου