Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Σε κέντρο υποδοχής στο Λέκκο Μουσουλμάνοι πρόσφυγες έφτιαξαν φάτνη στην Ιταλία

«Την κατασκευάσαμε για να σας πούμε ευχαριστώ για την φιλοξενία», δηλώνουν οι πρόσφυγες.


Μία φάτνη φυσικού μεγέθους κατασκεύασε ομάδα μουσουλμάνων προσφύγων που παραμένουν σε κέντρο υποδοχής στο Λέκκο της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica μετανάστες από τη Βόρειο Αφρική κατασκεύασαν με ξύλο τη φάτνη για να πουν «ευχαριστώ» στους αρμόδιους του κέντρου για την φιλοξενία.

«Η ιδέα της φάτνης γεννήθηκε από μία κουβέντα που είχαν οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενη της κοινότητας, κατά την οποία συζητούσαν για τις διαφορετικές παραδόσεις και τις διαφορετικές κουλτούρες. Όταν συζητήσαμε για τα Χριστούγεννα και τη συμβολική αξία της φάτνης για τον ερχομό του Χριστού, κεντρική φιγούρα στην κουλτούρα μας, οι φιλοξενούμενοι αυθόρμητα πρότειναν να φτιάξουν μία στο χώρο και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της αγοράς των απαραίτητων υλικών για να μπορεί να υλοποιηθεί», δήλωσε ο Φάμπιο Παζιάνι, εκπρόσωπος της κοινότητας που φιλοξενεί 180 πρόσφυγες.

Η ομάδα των μεταναστών, μάλιστα, διοργάνωσε και μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην καρδιά του κέντρου για να σταλεί το δικό τους μήνυμα αγάπης και ευγνωμοσύνης.

«Την κατασκευάσαμε για να σας πούμε ευχαριστώ για την φιλοξενία», είπαν οι μετανάστες, οι οποίοι πρόκειται να συναντήσουν τον δήμαρχο της περιοχής προσφέροντάς τους ένα σακί αλάτι και ένα φτυάρι εκχιονισμού δηλώνοντας πρόθυμοι να εργαστούν για να παραμείνουν οι δρόμοι καθαροί τις ερχόμενες εβδομάδες που αναμένονται οι πρώτες χιονοπτώσεις.

Η φάτνη των προσφύγων

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου