Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

O Γκρίλο εξοργίστηκε με γερουσιαστή του και την παρέδωσε στον «ιντερνετικό όχλο»

Την παραίτηση της Σερενέλα Φούκσια του κινήματος M5S από την έδρα την στην ιταλική Γερουσία ζήτησε ο αρχηγός του κινήματος Μπέπε Γκρίλο, μετά από ψηφοφορία στην οποία την έθεσε στους... αναγνώστες του μπλογκ του.
Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται ότι ήταν μάχη στη Γερουσία με την υπουργό Μπόσκι, την οποία είχε υπερασπιστεί η γερουσιαστής του M5S (Φωτογραφία:  Reuters )

Ο Γκρίλο κατηγορεί την Φούκσια ότι δεν επέστρεψε μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης, όμως η ίδια (έξω από το «δικαστήριο» του μπλογκ) υποστηρίζει ότι ο πραγματικός λόγος είναι η διαφωνία της με την ηγεσία του κινήματος και η στάση της στη Γερουσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν περιστατικό στη Γερουσία στα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε και η γερουσιαστής υπερασπίστηκε την υπουργό Μαρία Έλενα Μπόσκι όταν δεχόταν επιθέσεις από κομματικούς της συντρόφους. 

Κατόπιν, στην προσοχή του Γκρίλο «έπεσε» ότι η Φούκσια δεν είχε επιστρέψει τμήμα της αποζημίωσής της σε ταμείο του κινήματος που προορίζεται για έργα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Έτσι, έθεσε το μέλλον της στην κρίση των αναγνωστών του μπλογκ του. 

Σε ψηφοφορία για εγγεγραμμένους χρήστες του μπλογκ, ο Γκρίλο ανήγγειλε: «Αντίθετα από ό,τι οι συνάδελφοί της, η Σενερέλα Φούκσια δεν έχει ακόμη επιστρέψει τμήμα της αποζημίωσής της για τον Απρίλιο, το Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούνιο, τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο του 2015. Η γερουσιαστής έχει επανειλημμένα παραβιάσει τον κώδικα συμπεριφοράς του M5S. Σε ρωτάμε εάν πρέπει να αποπεμφθεί η γερουσιαστής». 

Το αποτέλεσμα ήταν 92% υπέρ της αποπομπής, κι έτσι ο Γκρίλο ζήτησε την παραίτηση της Φούκσια. 

Η ίδια υποστήριξε πως η υπόθεση της αποζημίωσης ήταν πρόφαση και πως μέσα στο κίνημα «βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη εξουσίας», λέγοντας πως πρόκειται για «άλλο ένα αυτογκόλ για το κίνημα». 

Στις εκλογές του 2013, το M5S είχε αναδειχθεί τρίτη δύναμη με 25% και είχε εκλέξει 109 βουλευτές και 54 γερουσιαστές. Έκτοτε, έχει χάσει στα δύο Σώματα 37 μέλη που παραιτήθηκαν ή αποπέμφθηκαν (18 βουλευτές και 19 γερουσιαστές).

Newsroom ΔΟΛ, news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου