Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΡΕΝΤΣΙ - ΓΚΡΙΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (video)


Αποτέλεσμα εικόνας για io dico no m5s
Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα στην Ιταλία ενόψει του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου.

Δείτε εδώ το βίντεο:
Με κεντρικό σύνθημα “λέω όχι” υποστηρικτές του κινήματος των «Πέντε Αστέρων» συγκεντρώθηκαν στην Ρώμη.
Επικεφαλής της εκδήλωσης ήταν η νεοεκλεγείσα δήμαρχος της «αιώνιας πόλης» Βιρτζίνια Ράτζι και κεντρικός ομιλητής ο ιδρυτής του κόμματος Μπέπε Γκρίλο.
Από την Γένοβα ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας ο πρωθυπουργός και εισηγητής των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, Ματέο Ρέντσι.
«Το δικό μας “όχι” δεν είναι ένα πολιτικό “όχι”. Είναι ένα “όχι” του κάθε πολίτη. Είναι ένα υπαρξιακό “όχι”, ένα κοινωνικό “όχι”. Ψάξτε μέσα σας για το προσωπικό σας “όχι”. Πείτε “όχι” σε μια κάτι που δεν σας αξίζει», δήλωσε ο Μπέπε Γκρίλο.
«Τα τελευταία χρόνια, η Ιταλία έχει επιχειρήσει να κάνει μεταρρυθμίσεις αλλά δεν πέτυχε. Τώρα είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε. Οι πρώην κυβερνώντες πιστεύουν ότι μπορούν να επανέλθουν στο προσκήνιο για λίγο και τώρα μας λένε ότι είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε. Οι Ιταλοί θα αποφασίσουν. Κάνουμε ότι μας ζήτησε το Κοινοβούλιο», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός
Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προτεινόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση που περιορίζει τις εξουσίες της Γερουσίας. Στόχος να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που ταλανίζει επί δεκαετίες τη χώρα.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου