Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων θέλει να μηνύσει την UEFA

Η Eνωση Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (EPFL) εξετάζει το ενδεχόμενο να μηνύσει την UEFA, σχετικά με τη μεταρρύθμιση του Champions League, που ενέκρινε τον περασμένο Σεπτέμβριο και η οποία εγγυάται, από το 2018 έως το 2021, τέσσερις ομάδες στους ομίλους στη Γερμανία, την Ιταλία, την Αγγλία και την Ισπανία.

Ήδη στις 21 Οκτωβρίου, σε μια συνάντηση στη Ζυρίχη, η EPFL, τόνισε την αντίθεσή της στη μεταρρύθμιση, πιστεύοντας ότι το νέο Champions League έχει το περίγραμμα ενός «κλειστού πρωταθλήματος» και απειλώντας, σε περίπτωση που έρθει σε ρήξη με την UEFA, να ορίσει τις συναντήσεις των πρωταθλημάτων της, τις ίδιες ώρες με τα παιχνίδια των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.
Η EPFL, έχει επίσης ανακοινώσει ότι θέλει να δώσει τέλος, από την επόμενη της 15ης Μαρτίου, στο «μνημόνιο συμφωνίας» που υπογράφηκε με την UEFA, έχοντας την έγκριση των 22 από τα 23 πρωταθλήματα που απαρτίζουν την Ένωση. Μόνη αντίθεση η Serie A.
Τα συμφέροντα των μεγάλων συλλόγων, έχουν γίνει γνωστά από καιρό, όταν μίλησαν για την δημιουργία Super League τον Ιανουάριο του περασμένου έτους. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια συγκλονιστική διάσπαση που θα οδηγήσει τα μεγάλα πρωταθλήματα να διοργανώνουν το δικό τους τουρνουά. Κάτι που προφανώς η UEFA δεν θα ήθελε , μιας και θα ήταν άμεσος ανταγωνιστής του Champions League).
Στην πραγματικότητα, το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ρεάλ, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και οι μεγάλες της Αγγλίας,αυτή τη στιγμή έχουν προτεραιότητα και συμφέρον να είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό που τους επιτρέπει να παίζουν όσο το δυνατόν συχνότερα μεταξύ τους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: actionimages/eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου