Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η ελληνική Κοινότητα Ν. Αυστραλίας στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Ιταλίας

Από αριστερά, ο υποπρόξενος της Ιταλίας στη Ν. Αυστραλία, η πρόεδρος του Marche

Από αριστερά, ο υποπρόξενος της Ιταλίας στη Ν. Αυστραλία, η πρόεδρος του Marche Club, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ν. Αυστραλίας κ. Β. Γκόνης, και ο κ. Γεωργανάς

Οι Έλληνες της Ν. Αυστραλίας βρίσκονται 15 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ιταλία. Ζουν, όμως, δίπλα σε πολλούς ιταλικής καταγωγής Αυστραλούς οικογένειες και φίλοι των οποίων στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, πριν από λίγες εβδομάδες και για δεύτερη συνεχή φορά εντός των τελευταίων τριών μηνών, δέχθηκαν το σκληρό χτύπημα του Εγκέλαδου, γεγονός που δεν άφησε ασυγκίνητη την ομογένεια της Ν. Αυστραλίας. 

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Πολιτείας και τη συνδρομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, οι Έλληνες της Αδελαΐδας βοήθησαν στο να συγκεντρωθεί το ποσόν των $5.000 χρήματα τα οποία και κατατέθηκαν μέσω του αυστραλο-ιταλικού οργανισμού Marche Club κατατέθηκαν στο ταμείο για την ανακούφιση σεισμοπλήκτων Ιταλίας «Adelaide Central Italy Earthquake Appeal».
Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε έρανο που διενήργησε η Αρχιεπισκοπή σε εκκλησίες της Ν. Αυστραλίας.
Ενώ η πρωτοβουλία ανήκει, όπως προαναφέραμε, στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν. Αυστραλίας στην προσπάθεια συμμετείχε και ο ομογενής πολιτικός Στηβ Γεωργανάς, που εκλέγεται στην έδρα Hindmarsh, ο οποίος είχε προσωπική επικοινωνία με τον πρόξενο της Ιταλίας στη Ν. Αυστραλία που με τη σειρά του ευχαρίστησε την ελληνική παροικία της Πολιτείας για την ευγενική τους προσφορά. 
Η τελετή παράδοσης της επιταγής έγινε παρουσία του προέδρου της Ορθόδοξης Ελληνικής Κοινότητας Ν. Αυστραλίας, κ. Βασίλη Γκόνη, και του κ. Γεωργανά σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η ιταλική παροικία στο Marche Club Αδελαΐδας. Την επιταγή έλαβε η πρόεδρος του Marche Club κ. Κάθυ Παπανδρέα, η οποία ανέφερε ότι τα χρήματα θα διατεθούν για έργα υποδομής στην περιοχή της κεντρικής Ιταλίας που επλήγη από τον σεισμό. 
Στην εκδήλωση παράδοσης της επιταγής, που έλαβε χώρα στις 17 του Νοέμβρη, παρέστη και υποπρόξενος της Ιταλίας στη Ν. Αυστραλία, κ. Antonio Accorso.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου