Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Το mannequin challenge επιστρατεύει η ομάδα Ρέντσι στο δημοψήφισμα

Πολιτικό μάρκετινγκ στην εποχή του Διαδικτύου

Το mannequin challenge επιστρατεύει η ομάδα Ρέντσι στο δημοψήφισμα
Όταν το περιεχόμενο ενός πολιτικού μηνύματος συμπίπτει με τη μορφή ενός ιντερνετικού meme  

Ρώμη
Στη μάχη να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τους Ιταλούς να ψηφίζουν «όχι» την Κυριακή στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές, η κυβέρνηση καταφεύγει σε κάθε είδους επικοινωνιακό όπλο -και αξιοποίησε μέχρι και το ιντερνετικό... mannequin challenge για να περάσει το μήνυμά της.


Η κάλπη της Κυριακής είναι κρισιμότατη για το μέλλον του Ρέντσι: Για αρκετούς ψηφοφόρους, το ερώτημα στο δημοψήφισμα δεν είναι αυτό που θα γράφεται (και αφορά την ισορροπία μεταξύ Βουλής Γερουσίας) αλλά το εάν θέλουν να μείνει ο πρωθυπουργός στη θέση του ή όχι.

Το στρατόπεδο του «ναι» έχει χτίσει την εκστρατεία του στη θέση ότι η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη για να «ξεμπλοκάρει» και το ιταλικό πολιτικό σύστημα και η χώρα. Το μήνυμα αυτό περιφέρει ο Ρέντσι με τις (καθημερινές πλέον) εμφανίσεις του και πιο ταιριαστό διαδικτυακό meme δεν θα μπορούσε να υπάρχει από το mannequin challenge, που σήμερα μεσουρανεί στον εφήμερο κόσμο του Ίντερντετ. 

Στο σποτάκι, τα πάντα στην Ιταλία εμφανίζονται στάσιμα μέχρι που ο ψηφοφόρος τα «ξεμπλοκάρει» ρίχνοντας το «ναι» στην κάλπη.

Δείτε εδώ το σποτάκι:

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου