Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ο πιο ρομαντικός κήπος στον κόσμο!


Βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία και αποτελεί ένα φυσικό μνημείο.

Ο Κήπος της Νίνφα (Garden of Ninfa), έκτασης κάπου 105 στρεμμάτων, έχει μεσαιωνικά ερείπια, βελανιδιές, κυπαρίσσια, λεύκες, λιβάδια, μια μεγάλη ποικιλία εξωτικών φυτών από διάφορα μέρη του κόσμου και πολλές τριανταφυλλιές, που σκαρφαλώνουν πάνω στους τοίχους.

Ο κήπος περιλαμβάνει τα ερείπια του αρχαίου οικισμού της Νίνφα, το όνομα του οποίου φαίνεται να προέρχεται από ένα νυμφαίο της κλασικής εποχής-έναν ναό αφιερωμένο στις νύμφες. Στα μεσαιωνικά χρόνια το χωριό της ρωμαϊκής εποχής είχε εξελιχθεί σε μια πλούσια πόλη της Αππίας Οδού.

Περιελάμβανε περισσότερα από 150 σπίτια, αρκετές εκκλησίες, μύλους, γέφυρες, δύο ξενώνες, ένα κάστρο και ένα δημαρχείο. Η πόλη περιβάλλεται από έναν αμυντικό τοίχο μήκους 1.400 μέτρων με πύργους φρουράς.

Το κάστρο χτίστηκε τον 12ο αιώνα, βρίσκεται κοντά σε λίμνη, έξω από τα τείχη της πόλης. Η Σάντα Μαρία Ματζιόρε (Santa Maria Maggiore) ήταν η αρχική εκκλησία της πόλης και πιθανότατα χτίστηκε τον 10ο αιώνα και διευρύνθηκε το πρώτο μισό του 12ου αιώνα. Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη χρονολογείται γύρω στον 11ο αιώνα και πλέον είναι ερείπιο.

Η πόλη εγκαταλείφθηκε τον 17ο αιώνα από την ελονοσία που ξέσπασε λόγω των βάλτων. Τον 18ο αιώνα είχε εγκαταλειφθεί και ο τελευταίος μύλος, ενώ το δημαρχείο μετατράπηκε σε αχυρώνα. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, ο Κήπος της Νίνφα αποτελούσε ένα παραμελημένο τμήμα της περιουσίας της οικογένειας Καετάνι.

Εκείνη την εποχή αποφασίστηκε η ανακαίνισή του, ενώ τη διοίκηση ανέλαβε το ίδρυμα Fondazione Roffredo Caetani. Οι εργασίες ξεκίνησαν από τον Τζελάσιο Καετάνι (Gelasio Caetani), το 1921, ο οποίος προχώρησε στην αποκατάσταση μερικών κτιρίων, όπως του πύργου και του δημαρχείου.

Ο κήπος ονομάστηκε ως πιο ρομαντικός στον κόσμο λόγω της θέσης του στη μέση μια βιομηχανοποιημένης πεδιάδας προς τα νοτιοανατολικά της Ρώμης. Διασχίζεται από πολλές μικρές πηγές και από τον ποταμό Νίνφα. Η αποκατάσταση του κήπου αφορούσε την εισαγωγή φυτών από όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πάνω από χίλιες ποικιλίες λουλουδιών και δέντρων!

Επίσης, η περιοχή, μαζί με τη λίμνη, αποτελεί το «σπίτι» για πολλά ζώα και πουλιά που μεταναστεύουν. Το 1976, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση, 4,4 στρέμματα μέσα στον κήπο διατέθηκαν ως καταφύγιο άγριας ζωής.

Ο Κήπος της Νίνφα είναι ανοικτός για το κοινό, σε καθορισμένες ώρες, από τον Απρίλιο μέχρι το Νοέμβριο.

Πηγή: Wikipedia / Πρώτη εικόνα Vincenzo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου