Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Με γάτες - εμπρηστές έκαψαν τον Βεζούβιο

 

Αρρωστημένη και βάναυση πρακτική χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι που -δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα- έβαλαν φωτιά στις πλαγιές του Βεζούβιου, στην Ιταλία. Για να βεβαιωθούν ότι η πυρκαγιά θα ξεκινήσει από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Il Messaggero», έβαλαν φωτιά σε γάτες μετατρέποντάς τες σε «εμπρηστές».

Στόχος των δραστών ακόμη μία φορά ήταν το Εθνικό Πάρκο του Βεζούβιου. Την Τετάρτη της περασμένης εβδομάδας, όπως ανακάλυψαν άντρες της πυροσβεστικής, είχαν χρησιμοποιήσει οκτώ εμπρηστικούς μηχανισμούς, που ενεργοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, σημειώνει η «Messaggero», άλλαξαν τακτική για να κάνουν το έργο των πυροσβεστών σχεδόν αδύνατο: Διείσδυσαν σε βάθος στο Εθνικό Πάρκο και όταν έφτασαν σε σημείο όπου οι θάμνοι ήταν τόσο πυκνοί που δεν μπορούσαν να περάσουν, περιέλουσαν με βενζίνη τις γάτες και πιθανώς άλλα ζώα βάζοντάς τους φωτιά. Οι γάτες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητες μεταδίδοντας τη φωτιά σε απόκρημνα μέρη, τα οποία οι άντρες της πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.

Μέσα σε λίγες ώρες το μέτωπο της πύρινης λαίλαπας γιγαντώθηκε, ξεπερνώντας τα δύο χιλιόμετρα. Οι τοπικές Αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν χωριά όπως το Ερκολάνο και το Τόρε ντελ Γκρέκο, ενώ ο μεγάλος φόβος τους είναι μήπως οι φλόγες φτάσουν στις χωματερές που βρίσκονται στον Βεζούβιο, δημιουργώντας τοξικά αέρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου