Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ιταλό Πρωθυπουργό μαγειρεύει σήμερα ο Μποτρίνι στην Κέρκυρα - Όλο το μενού

Αποτέλεσμα εικόνας για Έκτορα Μποτρίνι

Στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας - Ιταλίας

14/09/2017

Για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ιταλό Πρωθυπουργό μαγειρεύει σήμερα ο Μποτρίνι στην Κέρκυρα - Όλο το μενού  Στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας - Ιταλίας

Τον ομόλογο του Πάολο Τζεντιλόνι υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση γίνεται  στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας - Ιταλίας.

Η ξενάγηση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρχικά ξενάγησε τον Ιταλό πρωθυπουργό ο οποίος θαύμασε τη μοναδική θέα της Πλατείας Σπιανάδα και του Παλιού Φρουρίου από το μπαλκόνι της αίθουσας Ροντόνταου τουπρώτου ορόφου των Ανακτόρων, που θα διεξαχθεί το Ανώτατο Συμβούλιο.

Το γεύμα δια χειρός Έκτορα Μποτρίνι στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

Σε λίγη ώρα θα παρατεθεί γεύμα από το βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι και βραβευμένο από την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ως μία από τις σημαντικές προσωπικότητες των Επτανήσων.

Το μενού όπως αναφέρει το enosiee.blogspot.gr θα ξεκινήσει με την κλασική "μπουκίτσα', ένα amuse bouche που θα είναι μία σφαίρα ελιάς παρασκευασμένη από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Το πρώτο πιάτο θα είναι μία κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα με καρπάτσιο ξιφία.

Θα ακολουθήσει κλασικό κερκυραϊκό μπουρδέτο, δηλαδή ψάρι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με κόκκινη πικάντικη σάλτσα.

Το γεύμα θα ολοκληρωθεί γλυκό με φράουλες Κερκύρας σε διάφορες υφές και μαρέγκες.

Τα κρασιά που θα απολαύσουν θα είναι όλα ελληνικά, όπως το λευκό ρομπόλα Κεφαλονιάς κ.ά.

"Αγαπάμε τα Επτάνησα"

Σέλινο του κηπουρού - Έκτορας Μποτρίνι

Υλικά
• 360 γρ. σέλινο (μακαρόνια)
• 1 μελιτζάνα
• 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
• 1 πιπεριά πράσινη
• 1 πιπεριά κίτρινη
• 2 μεσαία κολοκύθια
• 2 μέτρια καρότα
• 1 πράσο
• 200 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
• 1 πεπεροντσίνο
• 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• φρέσκα φύλλα βασιλικού
• 100 γρ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Παίρνουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε τετραγωνάκια, την αλατίζουμε και την ξεπλένουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τα καρότα και το πράσο) και τα κόβουμε julien. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε στην άκρη και σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το πεπεροντσίνο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τοματίνια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 2 μείγματα μαζί και ανακατεύουμε καλά. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου