ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥ
ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ
Το Cosca
είναι ένα μικρό εστιατόριο, διακριτικά «κρυμμένο» στην πλατεία Ελπίδος στο
Κουκάκι, κάτω από του Φιλοπάππου, στα όρια με τα Πετράλωνα.
Στ’ αλήθεια
είναι δύσκολο να το ξετρυπώσεις, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια έχει γίνει το
στέκι αυτών που αναζητούν αυθεντικές γεύσεις του ιταλικού Νότου.
Ηταν
Δεκέμβριος του 2007, όταν άναψε για πρώτη φορά η σιτσιλιάνικη κουζίνα σε μία
γειτονιά στο Κουκάκι. Μια ιδέα της Ειρήνης και Μαρίας Καβαλλαρη, που έφτιαξαν
μια δυνατή ομάδα δημιουργίας. Ο Antonio Carlone στην κουζίνα μαγειρεύει
κλασσικές, αλλά και μυστικές συνταγές του τόπου του.
Γευστικές
και όχι μόνο εκπλήξεις για τα 10 χρόνια
Ήδη από το
καλοκαίρι, οδεύοντας προς την επέτειο των 10 χρόνων διοργανώθηκε μια βραδιά
ξεχωριστή για να κλείσει η καλοκαιρινή σεζόν στον κήπο. Πιάνο, ακορντεόν και
φαγκότο με τον Κωνσταντίνο Καριωτη και τον Σπύρο Κωστή μας ταξίδεψαν απο το
Παρίσι και τη Νάπολη στο Μπουενος Άιρες και την Ανδαλουσία.
Το Cosca
υπόσχεται νέες εκπλήξεις στους φίλους, ενώ για όλο τον Οκτώβριο Aperol Spritz
σας περιμένουν για καλωσόρισμα και ευχές.
Η Σίσυ Φειδά
στη διακόσμηση εμπνεύστηκε έναν χώρο με χρώματα με δυνατές πινελιές Ιταλίας. Ο
Ανάστος Καλλιρης επιλεγεί και συνδέει μουσικές της Μεσογείου, μπερδεύει
μελωδίες jazz με κλασσικά κομμάτια.
Ο Flavio
Tibaldi σκιτσαρε το τεράστιο ταμπλώ που απεικονίζει σε καρτούν διάθεση την
καθημερινή ζωή του νησιού της Σικελιάς.
Περιπλάνηση
στις γεύσεις της Ιταλίας
Καρπάτσιο
ξιφία, αλλά και παραδοσιακά arancini – οι περίφημοι σιτσιλιάνικοι ριζοκεφτέδες
με μοσχαρίσιο ραγού.
Στα ζυμαρικά
η φαντασία καλπάζει! Φρέσκες ταλιατέλες με σαρδέλες, ντομάτα, κάπαρη, ελιές και
βασιλικό. Ραβιόλι με γέμιση γλυκοκολοκύθας σε σάλτσα provolone ή τις ορεκιέτε
με salciccia λουκάνικο.
Και για το
τέλος χειροποίητη τιραμισού που φτιάχνεται τη στιγμή που την παραγγέλνετε.
Τρίτη –
Σάββατο: 19:00 – 00:30
Πραμάντων
10, Κουκάκι Τ.Κ. 11741
Τηλέφωνο
κρατήσεων: 2109210229
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου