Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Υβόν Σανσόν: Η Μπιμπή δίπλα στον Χορν στο «Μια ζωή την έχουμε»

Υβόν Σανσόν: Η Μπιμπή δίπλα στον Χορν στο «Μια ζωή την έχουμε» - Η σκηνή με τον Γκουσγκούνη (vids)


Πώς η Υβόν Σανσόν  πήρε τη θέση της Βουγιουκλάκη δίπλα στον Χορν, στο «Μια ζωή την έχουμε» - Ποιος την αποκάλεσε «ξυλάγγουρο εξ Ιταλίας» και γιατί ο Ορέστης Μακρής είπε
«Έπρεπε νά 'ρθει η ακατονόμαστη για να κατουρήσουμε σαν άνθρωποι...» - Ο... καφετζής Κώστας Γκουσγκούνης.
Η Υβόν Σανσόν (Yvonne Sanson) έμεινε στη μνήμη μας από τη συμμετοχή της δίπλα στον Δημήτρη Χορν στο φίλμ «Μια ζωή την έχουμε» (1958). Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη -κατά άλλους στην Κέρκυρα- στις 29 Αυγούστου 1925 και πέθανε στη Μπολόνια στις 23 Ιουλίου 2003. Το πραγματικό της όνομα ήταν Φωτεινή Σαπουντζάκη.

Ήταν από Τουρκάλα μητέρα και Γάλλο ρωσικής καταγωγής πατέρα. Στα 17 της χρόνια πήγε για σπουδές στη Ρώμη και έκτοτε έζησε στην Ιταλία. Το ντεμπούτο της στο σινεμά έγινε με την ταινία «Ο Άγγελος της Νύχτας». Άλλες ταινίες που πρωταγωνίστησε ήταν «Το αντάλλαγμα της ντροπής» (1958), «Λευκή σάρκα, μαύρη ψυχή» (1961), «Ο κομφορμίστας» και πολλές ιταλικές δραματικές ταινίες. Επίσης, συμμετείχε στην ταινία «Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς» (1972) του Κωστή Ζώη.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε στη Μπολόνια κοντά στην κόρη της Τζάνα, έχοντας σταματήσει τον κινηματογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου