Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Εκπρόσωπος της Καθολικής κοινότητας: Σύμβολα όπως η Αγία Σοφία δεν πρέπει να είναι τείχη αλλά γέφυρες

agia-sofia-konstadinoupoli-orthodoxia-ellada-eklhsia-tourkia-arthrou

Στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί και στην σημερινή μουσουλμανική προσευχή, αναφέρθηκε με δήλωσή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Rai Uno, o ιδρυτής της καθολικής κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου Αντρέα Ρικάρντι.
Μια κοινότητα η οποία, με την διεθνή δράση της, προάγει τον διάλογο και δραστηριοποιείται για τον τερματισμό των συγκρούσεων σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο Αντρέα Ρικάρντι δήλωσε:

«Με την ιστορία της, η Αγία Σοφία μιλούσε στους τουρίστες, στους προσκυνητές, για ενότητα και συνύπαρξη πολιτισμών και θρησκειών. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η ισλαμική προσευχή, ως μήνυμα επανάκτησης. Πιστεύω ότι με τα σύμβολα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να δείχνουμε σεβασμό».

Ο ιδρυτής της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, ολοκληρώνοντας την σκέψη του, συμπλήρωσε:

«Στον κόσμο αυτό, εύθραυστο και γεμάτο διενέξεις, αν θέλουμε μια ειρηνική και παγκόσμια συνύπαρξη, πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε σύμβολα όπως η Αγία Σοφία να μην είναι τείχη αλλά γέφυρες, σύμβολα όπως η Αγία Σοφία να τύχουν σεβασμού, με την ιστορική τους πολυσύνθετη ταυτότητα, Οι χριστιανοί, άλλωστε, σήμερα δεν ζητούν η βασιλική αυτή εκκλησία να επιστρέψει στην χριστιανική λατρεία».

https://www.protothema.gr/politics/article/1029698/ekprosopos-tis-katholikis-koinotitas-sumvola-opos-i-agia-sofia-den-prepei-na-einai-teihi-alla-gefures/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου