Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Γιατί αυτό το ιταλικό νησί παραμένει άθικτο από τον κορονοϊό;

Giglio porto.jpg
Το ιταλικό νησί Τζίλιο που βρίσκεται στο Τυρρηνικό Πέλαγος, φαίνεται να είναι άθικτο σε μεγάλο βαθμό από την επιδημία COVID-19, αν και η ηπειρωτική Ιταλία μετρά περισσότερους από 35.000 θανάτους. Οι επιστήμονες αναζητούν μια εξήγηση.

Tuscan archipelago.png
Καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να σαρώνει τον πλανήτη, φαίνεται ότι ένα μικρό ιταλικό νησί εξακολουθεί να αντιστέκεται. Όλα αυτά καθώς η χώρα έχει πλέον περισσότερα από 246.000 κρούσματα και πάνω από 35.000 θανάτους.
Isola del Giglio, la zona italiana da zero contagi si sta ...
Στο νησί Τζίλιο ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί σχεδόν κανένα κρούσμα μεταξύ των 800 κατοίκων του, αν και ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί με ταχύτητα αστραπής στις συνθήκες των στενών δρόμων και των πυκνοκατοικημένων σπιτιών όπου οι κάτοικοι βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλον, σημειώνει το Associated Press.
Isola del Giglio, la zona italiana da zero contagi si sta ...
Ο μοναδικός γιατρός του νησιού εδώ και 40 χρόνια, ο Αρμάντο Σιαφίνο, μίλησε για την ανησυχία του στο ενδεχόμενο μιας τοπικής επιδημίας
What to eat in Giglio Island - Isola del Giglio Immobiliare
Ενδιαφερόμενη για αυτήν την κατάσταση η Πάολα Μούτι, ερευνητής για τον καρκίνο του μαστού στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, όπου είναι καθηγήτρια επιδημιολογίας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια μελέτη για να δει τα πράγματα με περισσότερη λεπτομέρεια.
Isola del Giglio, la zona italiana da zero contagi si sta ...

Τεστ κορονοϊού και αποτελέσματα

Στο νησί στάλθηκαν τεστ ώστε να δουν αν τελικά ο πληθυσμός έχει αντισώματα. Από τους περίπου 800 κατοίκους, οι 723 έκαναν το τεστ εθελοντικά. Αποδείχθηκε τελικά ότι μόνο ένα άτομο είχε αντισώματα.
Isola del Giglio Villages: Giglio Porto, Castello and Campese
Σύμφωνα με το Associated Press, η ερευνήτρια πιστεύει ότι οι κάτοικοι δεν έχουν εκτεθεί επαρκώς στον κορονοϊό ώστε να υπάρξει μια μαζική μόλυνση.
Isola del Giglio, storia, cosa fare e cosa vedere | Info Utili
Αυτή η πιθανότητα προβάλλεται επίσης από τον Μάσιμο Αντρεόνι, επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών σε νοσοκομείο της Ρώμης, ο οποίος πιστεύει ότι ορισμένοι ασθενείς είναι απλά λιγότερο ικανοί να εξαπλώσουν την ασθένεια. Ωστόσο, οι λόγοι για αυτό το φαινόμενο δεν είναι σαφείς. Ο ρόλος της τύχης τονίστηκε επίσης από τον Ντάνιελ Άλτμανκαθηγητή ανοσολογίας στο Λονδίνο.
Isola del Giglio - Official website - Isola del Giglio - Sito ...

Το Τζίλιο (ιταλ. Isola del Giglio) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Τοσκανικού αρχιπελάγους μετά την νήσο Έλβα. Έχει έκταση 23,8 τ. χλμ. και πληθυσμό 1.458 κατοίκους. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Τζίλιο Καστέλο.

https://sputniknews.gr/epistimi/202007277913695-giati-auto-to-italiko-nisi-paramenei-athikto-apo-ton-koronoio/

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B6%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%BF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου