Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Πρόβλεψη διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία των Ειδικών Μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές


Πρόβλεψη διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία των Ειδικών Μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές!

Τα Ειδικά Μαθήματα: έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων, μουσική αντίληψη και γνώση, μουσική εκτέλεση και ερμηνεία, αρμονία, ιταλικά, ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο είτε δεν διδάσκονταν καθόλου στη Γ’ τάξη των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων είτε διδάσκονταν αποσπασματικά και όχι στοχευμένα σε προετοιμασία συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις. 
Στην πράξη δηλαδή, οι μαθητές/-τριες που επιθυμούσαν να εξετασθούν στα ειδικά αυτά μαθήματα και να εισαχθούν στις αντίστοιχες πανεπιστημιακές σχολές έπρεπε να καταφύγουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια για την προετοιμασία τους. Τώρα, τα γαλλικά και τα γερμανικά θα διδάσκονται υποχρεωτικά, επιλέγοντας να συνεχίσει ο μαθητής μία από τις 2 ξένες γλώσσες που διδασκόταν και στις υπόλοιπες τάξεις του λυκείου.

Να σημειωθεί ότι η διδασκαλία των υπολοίπων ειδικών μαθημάτων θα αφορά μόνο την τρίτη λυκείου! Με άλλα λόγια: ένας μαθητής που θέλει να περάσει στην ιταλική φιλολογία, θα πρέπει να υποστεί υποχρεωτικά πλέον τη διδασκαλία και μίας δεύτερης ξένης γλώσσας στο λύκειο. Στη συνέχεια, στην τρίτη λυκείου, μαζί με τις 2 ξένες λώσσες που θα διδάσκεται, θα έχει , ίσως, τη δυνατότητα να διδαχτεί και τα ιταλικά, εκτός προγράμματος, ενδεχομένως τα απογεύματα. Και φυσικά, μέσα σε μία σχολική χρονιά, θα έχει μάθει τόσο καλά ιταλικά ώστε να δώσει πανελλήνιες. Ταυτόχρονα θα εξετάζεται και στις άλλες 2 ξένες γλωσσες, στις οποίες θα πρέπει να έχει και καλό βαθμό, μιας και η βαθμολογία του λυκείου θα μετράει πλέον και στα μόρια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τώρα, αν καταφέρει ο μαθητής να τα βγάλει πέρα μελετώντας ταυτ'όχρονα 3 ξένες γλώσσες σε ένα έτος, και δώσει πανελλήνιες, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την επαναφορά της βάσης στο μέσο όρο ΟΛΩΝ των μαθημάτων! Φαντάζομαι, αυτό θα ισχύει και για τους εισαχθέντες στα αναγνωρισμένα ως ΑΕΙ πλέον κολλέγια, ε; σίγουρα! Στη συνέχεια, σε περίπτωση που δεν περάσει π.χ. στην Αθήνα, θα είναι σχεδόν απίθανο να επιτύχει μεταγραφή από τη Θεσσαλονίκη, ή αντιστρόφως, γιατί η υπουργός έβαλε ένα περίεργο όριο δυνατότητας μεταγραφής (η διαφορά μορίων μεταξύ των δύο πόλεων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από κάποιες χιλιάδες μορίων, επιφυλλάσσομαι για τον αριθμό!).

Πληροφορίες από το άρθρο: Πρόβλεψη διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία των Ειδικών Μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές | porto-rafti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου