Ιταλικές τράπεζες
Συνεχίζοντας με τις τράπεζες, ένα άλλο μεγάλο story ανάκαμψης ήταν η Ιταλία. Ενώ οι ιταλικές τράπεζες σφυροκοπήθηκαν έντονα το καλοκαίρι όταν το Brexit ξεσκέπασε τις αδυναμίες της ευρωζώνης και ενίσχυσε τις ανησυχίες γύρω από το βουνό των κόκκινων δανείων το οποίο τις στοιχειώνει, λίγους μήνες αργότερα οι φόβοι έδωσαν την θέση τους σε ένα μεγάλο πάρτι.  Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB, αν και κλείνει στα αρνητικά το 2016, σημειώνει κέρδη της τάξης του 13% μέσα στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες (τα μεγαλύτερα σε σχέση με όλους τους δείκτες των ανεπτυγμένων αγορών), ενώ τα κέρδη για τις ιταλικές τράπεζες – με εξαίρεση την Monte dei Paschi – αγγίζουν έως και το 30% τον τελευταίο μήνα και παρά την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε το δημοψήφισμα του Ρέντσι. Το σήμα για το... πάρτι έφερε η είδηση ότι η Ιταλία "ρίχνει" 20 δισ. ευρώ για την διάσωση των τραπεζών της, ξεκινώντας με την διάσωση της Monte, γεγονός που υποδηλώνει ότι η χώρα προχωρά ταχύτατα προς το νοικοκύρεμα του τραπεζικού της συστήματος.
Βρετανικές μετοχές
Ένα άλλο "φαινόμενο" ανάκαμψης ήταν τα βρετανικά assets. Στις 23 Ιουνίου, οι Βρετανοί ψήφισαν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την επόμενη μέρα, οι βρετανικές μετοχές σημείωσαν ισχυρή βουτιά, υποχωρώντας 11% σε όρους δολαρίου, την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του δείκτη ιστορικά,
Αλλά η βρετανική αγορά στο κλείσιμο του έτους σήμερα, βρέθηκε να χτυπά νέο ιστορικό ρεκόρ με τον FTSE 100 να "πετάει" στις  7.142 μονάδες, έχοντας ανακάμψει κατά 24% από  τα χαμηλά της 24ης Ιουνίου και μπαίνοντας στην λίστα με του top performers του 2016.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απότομη πτώση της στερλίνας βοήθησε τις βρετανικές εισηγμένες με εξαγωγικό προσανατολισμό, οι οποίες παράγουν ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τους σε δολάρια, και οδήγησε σε σημαντική άνοδο τις μετοχές τους.