Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο

Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε η ιταλική βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο, τονώνοντας την αισιοδοξία πως μια ανάκαμψη μπορεί να είναι πιο ισχυρή κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.


Σύμφωνα με το Bloomberg, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5% από το Σεπτέμβριο, βάσει στοιχείων που έδωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία Istat. Στο μεταξύ η μέση εκτίμηση των αναλυτών έκανε λόγο για αύξηση 0,3% το Οκτώβριο. Όπως ανακοίνωσε η Istat, σε ετήσια βάση η παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,9%.

Καθώς η αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση δεν κατάφερε να αντισταθμίσει μια πτώση στις εξαγωγές, η ανάκαμψη στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής της ευρωζώνης αποδυναμώθηκε το τρίτο τρίμηνο, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να αυξάνεται με το χαμηλότερο ρυθμό του φέτος. Η Ιταλία πιθανώς θα αναπτυχθεί κατά 0,7% το 2015, σύμφωνα με την Istat, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 0,9%. Στην τελευταία είχε συμφωνήσει νωρίτερα φέτος και η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, στο προσχέδιο προϋπολογισμού.

Σε ανακοίνωσή της, η Istat ανέφερε: «Η εμπιστοσύνη των βιομηχανικών εταιριών παραμένει αδύναμη, οδηγούμενη από τις προσδοκίες για τη βιομηχανική παραγωγή και τις παραγγελίες».

Σε κάθε περίπτωση, ο Ματέο Ρέντσι αναγνώρισε αυτό το μήνα πως η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να περιοριστεί στο 0,8%.

businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου