Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

H ιταλική τηλεόραση και το περιοδικό ARCHEO στην Αμφίπολη

Αυξημένο παραμένει το ενδιαφέρον της γειτονικής Ιταλίας για την Αμφίπολη μετά τις πρόσφατες σπουδαίες ανακαλύψεις στο λόφο Καστά της Μεσολακκιάς. 

Τηλεοπτικό συνεργείο της ιταλικής τηλεοράσης RAI συνοδευόμενο από έναν αρχαιολόγο και τουριστική πράκτορα φιλοξενήθηκαν το τριήμερο 7-9/9/2015 από την Π.Ε. Σερρών, με σκοπό τη λήψη πλάνων και φωτογραφιών από τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης και τα   Μουσεία Αμφίπολης και Σερρών.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί συνέχεια αυτής που είχε προηγηθεί το τριήμερο 4-6 Μαΐου 2015 αποτέλεσμα της οποίας ήταν:

- Μακροσκελές αφιέρωμα για την Αμφίπολη στο Ιταλικό ARCHEO, περιοδικό αρχαιολογικού-επιστημονικού ενδιαφέροντος, ευρείας κυκλοφορίας,

- Εκτενής αναφορά του χώρου σε ντοκιμαντέρ που μεταδίδεται από τη RAI και όχι μόνο.

- Κατά την εδώ παραμονή τους ελήφθησαν συμπληρωματικά πλάνα από τα διάφορα σημεία του αρχαιολογικού πάρκου της Αμφίπολης, με σκοπό τον εμπλουτισμό του ήδη υπάρχοντος ντοκιμαντέρ, που μεταδίδεται σε σειρές από την RAI.

- Η πρωτοβουλία αυτή της ΠΕ Σερρών εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την τουριστική προβολή της περιοχής μας, πολύ περισσότερο που στην προκείμενη περίπτωση αφενός η θεματολογία και αφετέρου ο τρόπος διάδοσης της τουριστικής πληροφορίας είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

tornosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου