Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Έκδοση νέου χρέους 15 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Monte dei Paschi


Την άντληση 15 δισ. ευρώ, μέσω της έκδοσης ομολόγων και εμπορικών τίτλων, σχεδιάζει για το 2017 η Monte dei Paschi di Siena, με στόχο την αποκατάσταση της ρευστότητας και την τόνωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης.
Οι εκδόσεις ομολόγων θα στηριχθούν από κρατικές εγγυήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος ρευστότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», το 1/3 του νέου χρέους θα έχει βραχυπρόθεσμη διάρκεια, ενώ το υπόλοιπο θα είναι τριετούς ωρίμανσης.
Η Monte dei Paschi, τις προηγούμενες ημέρες, αιτήθηκε της παροχής βοήθειας από το ιταλικό δημόσιο, μετά την αποτυχία άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προχώρησε από την πλευρά της, στην αναθεώρηση των κεφαλαιακών ελλείψεων της τράπεζας, οι οποίες πλέον ανέρχονται σε 8,8 δισ. ευρώ, έναντι 5 δισ. ευρώ της αρχικής εκτίμησης.
Το ιταλικό δημόσιο αναμένεται να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση με το ποσό των 6,6 δισ. ευρώ, ενώ τα εναπομείναντα κεφάλαια θα καλυφθούν από θεσμικούς επενδυτές.

με πληροφορίες από Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου