Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Φυτώριο οδηγών για τη Ferrari η Alfa Romeo στη Formula 1;

Από τα τέλη του περασμένου έτους διαβάζουμε ότι η Alfa Romeo εξετάζει την επιστροφή της στη Formula 1. Η πρόθεση του Προέδρου της Ferrari, Sergio Marchionne, είναι να δούμε το λογότυπο της ιταλικής εταιρείας στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, και δεν εννοώ μόνο πάνω στα μονοθέσια της Ferrari.
Ο 64χρονος έλεγε από την αρχή της χρονιά της φετινής χρονιάς ότι η Alfa Romeo θα μπει στη Formula 1 με τη δική της ομάδα, τονίζοντας μάλιστα τη σημασία της παρουσίας της. Βέβαια, οι Ιταλοί είναι αρκετά απασχολημένοι με τα αυτοκίνητα παραγωγής, ωστόσο ο Marchionne συνεχίζει να μιλά για την επιστροφή της Alfa Romeo, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως φυτώριο Ιταλών οδηγών.

"Η Alfa Romeo θα μπορούσε να γίνει ένα γόνιμο έδαφος για τους νέους Ιταλούς οδηγούς. Ο καλύτερος, ο, Giovinazzi, είναι ήδη μ’ εμάς, αλλά υπάρχουν άλλοι πίσω από αυτόν, που δυσκολεύονται να βρουν ομάδα. Η Alfa Romeo, περισσότερο απ’ ό,τι οι πελατειακές μας ομάδες, θα μπορούσε να προσφέρει στέγη σε αυτούς."
Προφανώς και είναι ακόμα νωρίς για να μιλάμε για συγκεκριμένα σχέδια. Ο Marchionne γνωρίζει ότι δεν είναι ό,τι πιο εύκολο οικονομικά για μια εταιρεία να βρεθεί στη Formula 1, ελπίζοντας ότι στο εγγύς μέλλον τα πράγματα θα βρουν το δρόμο τους και θα γίνει το πολυπόθητο βήμα.
"Υπάρχει ο χώρος για την Alfa Romeo. Είναι ένα project που σε οποιαδήποτε μορφή πρέπει να βρει τον χώρο του. Έχουμε μιλήσει, επίσης, με τον Binotto και τον Arrivabene, για να καταλάβουμε με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Alfa Romeo να συνεργαστεί με τη Ferrari. Το πρόβλημα είναι ότι, αυτή τη στιγμή, επειδή τα αυτοκίνητα δρόμου θα παρουσιαστούν σύντομα, υπάρχουν πολλές δεσμεύσεις από οικονομική άποψη. Με την παρουσίαση της Giulia και της Stelvio, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο, αλλά ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε."
Οι οδηγοί για το 2018 έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζονται, αφού λήγουν τα συμβόλαια των Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen στα τέλη του 2017. Ο δεύτερος κλίνει τα 38 του χρόνια τον ερχόμενο Οκτώβριο, συνεπώς είναι πολύ πιθανή η αποχώρησή του από τους αγώνες. Η Ferrari θα ήθελε να έχει προωθήσει έναν οδηγό όπως ο Max Verstappen, αλλά ο Ιταλός πιστεύει στο ταλέντο του Antonio Giovinazzi, που πρόσφατα πήρε τη θέση του τρίτου οδηγού.
"Δεν προσπαθούμε να μιμηθούμε την εμπειρία του Marko με τον Verstappen στη Red Bull. Είναι μια μοναδική περίπτωση και δεν μπορούμε να την αντιγράψουμε. Μας αρέσει ο Giovinazzi, επειδή είναι ένας εξαιρετικός οδηγός. Η Scuderia θα πρέπει να έχει μια ομάδα νέων οδηγών που να είναι έτοιμοι να εμπλακούν. Δεν ξέρουμε αν στο τέλος του 2017 ο Kimi θα συνεχίσει να αγωνίζεται."

Γιώργος Πασχαλίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου