Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015: Μπολτρίνι - Δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ μία άλλη περίπτωση σαν της Ελλάδας – Πρέπει να περιοριστεί η δημοσιονομική πειθαρχία

Μπολντρίνι: Δεν πρέπει να υπάρξει άλλη περίπτωση σαν της Ελλάδας – Πρέπει να περιοριστεί η δημοσιονομική πειθαρχία - Media

«Δεν πρέπει να μπλοκάρουμε, δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ μία άλλη περίπτωση σαν και αυτή της Ελλάδας», δήλωσε η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

«Πρέπει να ξαναρχίσουμε τη δράση μας από τα ορφανοτροφεία της Αθήνας, να περιοριστεί η δημοσιονομική πειθαρχία με την ανάπτυξη, να βοηθήσουμε τους ασθενέστερους να μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους. Διακυβεύεται η δημοκρατική αντοχή των χωρών μας», πρόσθεσε η κ. Μπολντρίνι και προχώρησε σε μία, επιπλέον, συγκεκριμένη πρόταση: «Πιστεύω ότι η υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου μέτρου, όπως θα ήταν το ευρωπαϊκό εισόδημα αξιοπρέπειας για τα άτομα με μεγαλύτερη οικονομική δυσκολία, θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκλαμβάνεται η Ευρώπη, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί, επιτέλους, με τον τρόπο αυτό, ένας θεσμός ο οποίος ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των πολιτών».

Τέλος, η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής υπενθύμισε ότι «υπάρχουν διάφορες μορφές κατώτατου εισοδήματος σε 26 ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από την Ελλάδα και την Ιταλία» και «θα έπρεπε να εναρμονισθούν οι ήδη υπάρχουσες αυτές μορφές και να υιοθετηθούν εκεί που δεν προβλέπονται, με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Ένωσης, χάρη σε ειδικούς φόρους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου