Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Βρέθηκε ανθρωπιά: Στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς ο 3χρονος Δημήτρης!

Βρέθηκε ανθρωπιά: Στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς ο 3χρονος Δημήτρης!

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΟΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Η ιστορία του μικρού Δημήτρη, που είχε αναδείξει το Newsbomb.gr, συγκίνησε το Πανελλήνιο και ταυτόχρονα κινητοποίησε τους αρμόδιους φορείς κι έτσι το τρίχρονο αγοράκι έχει μια ευκαιρία να ξεπεράσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ένα μικρό, χριστουγεννιάτικο θαύμα για τον Δημήτρη… Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ των Χριστουγέννων, η επιχείρηση μεταφοράς του από το Ωνάσειο σε εξειδικευμένο μεταμοσχευτικό κέντρο της Ιταλίας.

Από τις 12 Δεκεμβρίου, ο τρίχρονος Δημήτρης νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, εξαιτίας ενός επιθετικού ιού που προσέβαλε την καρδιά του.

Με τη μεταμόσχευση καρδιάς να είναι η μόνη λύση, επέμβαση η οποία δεν πραγματοποιείται σε τόσο μικρά παιδιά στη χώρα μας, ήταν απαραίτητη η διακομιδή του τρίχρονου σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.

Η κλινική κατάσταση του παιδιού όμως, δεν επέτρεπε αρχικά τη μετακίνησή του, γεγονός που οδήγησε στη δυσκολία αποδοχής του από μεταμοσχευτικά κέντρα του εξωτερικού.

Χάρη, όμως, στις κατάλληλες και πρωτοποριακές θεραπευτικές παρεμβάσεις των ιατρών του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ο τρίχρονος σταθεροποιήθηκε κλινικά.

Για να μεταφερθεί, ωστόσο, με ασφάλεια, χρειάστηκε να οργανωθεί μια τεράστια επιχείρηση κατά την οποία, ιταλική ιατρική ομάδα, εξειδικευμένη στη διαχείριση και υποστήριξη ασθενών με συσκευή εξωσωματικής κυκλοφορίας (ECMO), μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό και ασθενοφόρο προσήλθε από την Ιταλία με στρατιωτικό αεροσκάφος προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει το παιδί.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την επιχείρηση...

Τα διάφορα διαδικαστικά εμπόδια τα οποία προέκυψαν στη διαδικασία, ξεπεράστηκαν με τη συμβολή του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κι έτσι κατέστη δυνατό, να μεταφερθεί το παιδί στη Ρώμη, το βράδυ της Κυριακής.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου:



Πηγή:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου