Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Οδοιπορικό στο Βατικανό. Το μικρότερο κράτος στον κόσμο, που είναι τόπος λατρείας τον απανταχού καθολικών χριστιανών! (Photos)


Πάμε λοιπόν να δούμε αυτή την μικρή πόλη της Ιταλίας που τόσες ιστορίες,τόσοι θρύλοι και τόσες πολλές μυθοπλασίες έχουν κατά καιρούς σπαταλήσει πολύ συγγραφικό μελάνι!Έτοιμοι; Φύγαμε!
  

Μπορεί η Πόλη του Βατικανού να είναι το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο, αλλά το μέγεθός του δεν πρέπει να σας κάνει να το αγνοήσετε. Μέσα σε μισό μόλις χιλιόμετρο υπάρχει περισσότερη ιστορία απ’ όση μπορεί κανείς να φανταστεί και πρέπει οπωσδήποτε να το δείτε, ακόμη κι αν δε συμμερίζεστε την Καθολική θεώρηση του Χριστιανισμού!

Η Πόλη του Βατικανού είναι η πρωτεύουσα του Καθολικού κόσμου και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του Βατικανού. Αν και αναγνωρίστηκε ως κράτος μόλις το 1929, το Βατικανό έχει φήμη αιώνων. Είναι μια από τις περιοχές της Ρώμης που οι τουρίστες επισκέπτονται συχνότερα, με πάμπολλους ανθρώπους να συρρέουν στην πλατεία του αγίου Πέτρου μήπως και τύχει να δουν τον Πάπα να βγαίνει στο μπαλκόνι. Κατά συνέπεια, είναι πιθανότερο να συναντήσετε τουρίστα παρά έναν από τους 800 περίπου πολίτες του κρατιδίου. Επίσης, αν ποτέ μάθατε Λατινικά στο σχολείο, μπορείτε επιτέλους να τα χρησιμοποιήσετε στο Βατικανό, μιας και μαζί με τα Ιταλικά είναι η επίσημη γλώσσα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Καπέλα Σιστίνα

Υπάρχουν τόσα πολλά αξιοθέατα στην πόλη για να δει κανείς, που δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσετε προβλήματα …ανίας! Δε γίνεται να μην προσέξετε την Ελβετική Φρουρά, ένα σώμα στρατιωτών που προστατεύουν τον Πάπα εδώ και αρκετούς αιώνες. Μάλιστα, λέγεται ότι είναι ένα από τα παλαιότερα ενεργά στρατεύματα του κόσμου. Επομένως μην τους υποτιμήσετε, ακόμα κι αν τα χρώματα στις στολές τους σας φανούν αστεία!
  
Σχετική εικόνα
Στην Πόλη του Βατικανού, που είναι γεμάτη μαγευτικές εκκλησίες, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι αναμφίβολα η εξοχότερη όλων.

Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στην παγκοσμίως φημισμένη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, διασχίζοντας την ομώνυμη πλατεία με τους αμέτρητους προσκυνητές. Μπορείτε μάλιστα να ανεβείτε και στον τρούλο της εκκλησίας, ο οποίος σχεδιάστηκε από τον Ιταλό γλύπτη, ζωγράφο και αρχιτέκτονα Μιχαήλ Άγγελο, και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα. Είναι η μεγαλύτερη και η πιο εντυπωσιακή εκκλησία του κόσμου. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα μέσα στην ίδια την εκκλησία, όπως για παράδειγμα ο τάφος του πάπα Ιωάννη Παύλου Β’.

Σχετική εικόναΕλβετική Φρουρά

Πρέπει να θυμάστε ότι, όπως και στην Ελλάδα, υπάρχουν αυστηροί ενδυματολογικοί κανόνες για όσους βρίσκονται εντός του ναού. Οι ώμοι σας πρέπει να καλύπτονται και δεν πρέπει να φοράτε καπέλο. Εάν παραβείτε τους κανόνες, θα επιληφθεί του θέματος η Ελβετική Φρουρά. Τέλος, μην παραλείψετε να πάτε και στο μουσείο του Βατικανού, μέσω του οποίου μπορείτε να πάτε στην Καπέλα Σιστίνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Καπέλα Σιστίνα
Ο Μιχαήλ Άγγελος παρουσιάζει την Καπέλα Σιξτίνα!

Αν σας αρέσει η ιστορία, τα θρησκευτικά κτίσματα και η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, τότε το Βατικανό, αυτή η πανέμορφη αν και ασυνήθιστη πόλη, σίγουρα θα σας καταπλήξει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Καπέλα Σιστίνα
Ο Μιχαήλ Άγγελος παρουσιάζει την Καπέλα Σιξτίνα!

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου