Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πανάξια Κυπελλούχος η Γιουβέντους (video)

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιουβέντους επικράτησε με 2-0 της Λάτσιο

Η Γιουβέντους επικράτησε με 2-0 της Λάτσιο στον τελικό του «Ολίμπικο» και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας για τρίτη συνεχόμενη περίοδο, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες της για ένα μεγαλειώδες «τρεμπλ» φέτος!
 
Είναι η απόλυτη κυρίαρχος του ιταλικού ποδοσφαίρου από το καλοκαίρι του 2011. Πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα που σύντομα θα γίνουν έξι, δύο συνεχόμενα Κύπελλα τα οποία απόψε έγιναν τρία με την απολύτως δίκαιη νίκη επί της Λάτσιο (2-0) στον τελικό του «Ολίμπικο», τελικός Τσάμπιονς Λιγκ το 2015 και νέα ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης για την εξαιρετική φέτος Γιουβέντους, στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, εκεί όπου η νίκη θα της χαρίσει ένα ιστορικό «τρεμπλ».
 
Η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι χτύπησε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, με δημιουργό τον Βραζιλιάνο διεθνή Άλεξ Σάντρο από τα αριστερά και εκτελεστές τους Ντάνι Άλβες (βολέ στην κίνηση στο 12') και Λεονάρντο Μπονούτσι (κοντινό πλασέ μετά από κόρνερ στο 24'), τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη και κούπα από το 25'. Οι Ρωμαίοι έφτασαν δύο φορές κοντά στο 2-1 πριν την λήξη του πρώτου 45λέπτου, με τις κεφαλιές των Τσίρο Ιμόμπιλε (35') και Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (45+3'), αλλά δεν τα κατάφεραν.
 
Στην επανάληψη, οι νταμπλούχοι Ιταλίας διαχειρίστηκαν υποδειγματικά, όπως συνηθίζουν εξάλλου, το προβάδισμα των δύο τερμάτων και μάλιστα ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, με τον μαχητικό Γκονσάλο Ιγκουαΐν (72', 74', 87'), ενώ η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι απείλησε μόνο μετά την είσοδο του 24χρονου Βραζιλιάνου Φελίπε Άντερσον (54', 56'). Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Πάολο Ταλιαβέντο χάρισε το Κύπελλο στην Γιουβέντους, απολύτως δίκαια καθώς ήταν η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου