Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ο Ιταλός «μάλωσε» τον πρόεδρο

Αποτέλεσμα εικόνας για gentiloni-juncker

Σε οπισθοχώρηση προχώρησε για ακόμη μία φορά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έπειτα από τα σχόλια που έκανε για τις εξελίξεις στην Ιταλία και τις επερχόμενες εκλογές. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έβαλε... πάγο στον πρόεδρο της Κομισιόν και εκείνος άλλαξε τροπάριο.

22-02-2018

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέλησε να προβεί σε μία από τις πολλές «εκτιμήσεις» του για το μέλλον της Ευρώπης και σημείωσε ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο να προκύψει μη λειτουργική κυβέρνηση μετά τις ιταλικές εκλογές.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν, παράλληλα, τόνισε: «μαζί με την αβεβαιότητα στην Ισπανία, υπάρχει η δυνατότητα μιας έντονης αντίδρασης των αγορών κατά το δεύτερο ήμισυ του Μαρτίου, ετοιμαζόμαστε για το σκηνικό αυτό». «Δεν τρέφω αυταπάτες για την Ευρώπη», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τον οποίο «καλό είναι να μην υπερβάλει, κανείς, σε αισιοδοξία». «Η πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ευρώπη», κατέληξε.

Στον κ. Γιούνκερ απάντησε άμεσα ο Πάλο Τζεντιλόνι δηλώνοντας «θα καθησυχάσω τον Γιούνκερ. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όλες οι κυβερνήσεις είναι λειτουργικές, οι κυβερνήσεις κυβερνούν».

«Δεν συμφωνώ με όσους βλέπουν τις εκλογές αυτές ως άλμα στο κενό. Δεν φοβάμαι ότι θα προκύψει βάραθρο», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Μετά από τις ιταλικές αιχμές ο πρόεδρος της Κομισιόν ανασκεύασε και σημείωσε «Οι εκλογές είναι μια ευκαιρία Δημοκρατίας. Και αυτό ισχύει και για την Ιταλία, μια χώρα στην οποία νιώθω ότι είμαι πολύ κοντά. Στις 4 Μαρτίου οι ιταλοί θα μεταβούν στις κάλπες και θα εκφρασθούν με την ψήφο τους. Όποια και αν είναι η εκλογική έκβαση έχω εμπιστοσύνη ότι θα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία θα εξασφαλίσει πως η Ιταλία θα παραμείνει κύριος παίκτης στην Ευρώπη, όπως και στον καθορισμό του μέλλοντός της».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου