Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Λέτα: Η ελληνική κρίση έπρεπε να αντιμετωπιστεί εντός ΕΕ

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ενρίκο Λέτα 
Τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης των χωρών-μελών, με την ουσιαστική αντικατάσταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας υποστηρίζει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, που βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει σήμερα στο συνέδριο του Economist.

08/02/2018

«Η περίπτωση της Ελλάδας, όπως και ενδεχόμενες μελλοντικές κρίσεις, μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθεί εντός της Ευρώπης. Ένα από τα λάθη στην αρχή της κρίσης ήταν, ακριβώς, η διεθνοποίησή της» τονίζει, σημειώνοντας σχετικά με την Ελλάδα ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για την οικονομική ανάκαμψη, όμως πρώτα απ΄ όλα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο ελληνικός λαός, τα χρόνια αυτά, κατέβαλε τεράστια προσπάθεια.

«Μετά από χρόνια το ΑΕΠ ξανάρχισε να αυξάνεται και η ανάπτυξη αυτή αναμένεται να συνεχισθεί και φέτος, ενώ η ανεργία-και εκείνη των νέων-μειώνεται» επισήμανε.

Ο κ. Λέτα σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ εκφράζει την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας για την Ευρωζώνη πως σήμερα έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να δούμε να παίρνουν συγκεκριμένη μορφή κάποιες από τις βασικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες χρειάζεται για να λειτουργήσει καλύτερα και να αυξήσει την αντοχή της σε μελλοντικές κρίσεις.

«Αισιοδοξία ναι, λοιπόν, υπό τον όρο οι μεταρρυθμίσεις αυτές που τόσο περιμέναμε να βασίζονται σε μια κύρια ιδέα, ότι αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύη πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται. Πρέπει να ξεπεράσουμε την ιδέα ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν. Αντιθέτως, οι δυο αυτές αρχές αλληλοενισχύονται» τόνισε ο κ. Λέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου