Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Για αργότερα τα 3 δις της Τουρκίας. Επιμένει η Ιταλία


Ιταλικό μπλόκο αντιμετωπίζει ο σχεδιασμός της Κομισιόν για παραχώρηση τριών δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία, για τη συνεργασία της στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Αντέννα, οι ιταλικές ενστάσεις οδηγούν την Κομισιόν να μεταθέσει κατά δυο μήνες το χρονοδιάγραμμα για κατάληξη σε οριστική συμφωνία.

Στο μεσοδιάστημα ο Γιούνκερ, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρώμη, προσβλέποντας μεταξύ άλλων να πείσει τη Κυβέρνηση Ρέντσι να προσυπογράψει τους σχεδιασμούς των Βρυξελλών, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιταλία εμμένει όπως το σύνολο των κονδυλίων προς την Τουρκία να παρασχεθεί από τον κοινοτικό προϋπολογισμό σε αντίθεση με την Κομισιόν που προτείνει όπως 1 δις να διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και άλλα 2 δις από τους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών μελών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος εξαιρείται από την πρόταση της Κομισιόν και θα καταβάλλει το ποσό που της αναλογεί, ύψους 2,309,347 ευρώ για τη στήριξη των προσφύγων σε Λίβανο και Ιορδανία.   

ant1iwo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου