Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ιταλία: απέλαση πολίτη της ΠΓΔΜ λόγω ιδεολογικής υποστήριξης τρομοκρατών

Ο Λιμάνι Ρετζέπ, ένας πολίτης με διαβατήριο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), απελάθηκε από την Ιταλία λόγω ιδεολογικής υποστήριξης της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Ο γιός του Λιμάνι Ρετζέπ, 10 ετών, την επόμενη ημέρα των επιθέσεων που έλαβαν χώρα στο Παρίσι, στις 13 του περασμένου Νοεμβρίου, μιλώντας μέσα στην τάξη του είχε πει με έμφαση στους συμμαθητές του: «’Eκαναν καλά, τώρα θα πάμε στην Ρώμη και θα δολοφονήσουμε τον πάπα. Ζήτω ο ΙSIS».
«Ο απελαθείς είχε επαφές με άτομα που κατάγονταν από τα Βαλκάνια και το κοινό στοιχείο που τους συνέδεε ήταν το εξτρεμιστικό, μουσουλμανικό πιστεύω», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. Πρόσθεσε δε ότι «πρόκειται για άτομα που εχθρεύονται τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της Δύσης».
Οι έρευνες διεξήχθησαν από τους καραμπινιέρους, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο σαρανταεννιάχρονος από την ΠΓΔΜ, ο οποίος ζούσε και εργαζόταν στην βορειοανατολική Ιταλία, «ήταν βαθύς γνώστης του τζιχαντισμού και ακολουθούσε κατά γράμμα τους κανόνες των σαλαφιστών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Aναδημοσίευση: Newsroom Αθήνα 9.84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου