Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Τραγωδία και στην Ιταλία: Έξι πρόσφυγες νεκροί σε ναυάγιο

Ταξίδευαν με τρία φουσκωτά, το ένα εκ των οποίων είχε ήδη ανατραπεί όταν έφτασε στο σημείο το σκάφος του ιταλικού λιμενικού - Είναι τα πρώτα θύματα στην περιοχή για το 2016.


Έξι ανθρώπινες ψυχές προστέθηκαν στην ατελείωτη λίστα των προσφύγων που θέλησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, πληρώνοντας το ρίσκο με τη ζωή τους. Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε την Πέμπτη (28/1) τον εντοπισμό έξι πτωμάτων στις ακτές της χώρας.

Πρόκειται για πρόσφυγες από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, οι οποίοι ξεκίνησαν από τη Λιβύη, με σκοπό να φτάσουν στην Ιταλία. Είναι τα πρώτα θύματα που καταγράφονται στη συγκεκριμένη περιοχή για το 2016.

Η ιταλική ακτοφυλακή ενημέρωσε νωρίτερα ότι είχε προβεί στη διάσωση 290 ατόμων την Πέμπτη (28/1). Εντοπίστηκαν σε τρία φουσκωτά, το ένα εκ των οποίων είχε ανατραπεί όταν έφτασε στο σημείο το σκάφος του λιμενικού.

Την ίδια μέρα στην Ελλάδα πνίγηκαν 25 πρόσφυγες από το Ιράκ, πολλοί εκ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν από την Τουρκία, στα ελληνικά νησιά. 

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου