Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΙΤΑΛΙΑ: Επιλέχθηκαν 12 καλλιτέχνες για το φεστιβάλ του Sanremo 2016!

Ο Εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιταλίας RAI, ανακοίνωσε την επιλογή 12 καλλιτεχνών, οι οποίοι πρόκειται να διαγωνιστούν στον προκριματικό γύρο Giovani (νέοι) του φεστιβάλ Sanremo 2016.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην σκηνή του κινηματοθεάτρου Ariston και θα μεταδοθεί ζωντανά από το RAI1 στις 27 Νοεμβρίου 2015. Ειδικότερα, από τους 12 καλλιτέχνες, θα προκριθούν 6 για το Nuove Proposte (ομάδα νέων καλλιτεχνών). Στη συνέχεια μία επιτροπή θα επιλέξει 2 επιπλέον καλλιτέχνες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό του γκρουπ στους 8. 
Μπορείτε να ακούσετε τις 12 συμμετοχές παρακάτω :
  1. Beatrice Visconti – Paulette
  2. Cecile – N.E.G.R.A
  3. Chiara Dello Iacovo – Introverso
  4. Ermal Meta . Odio le favole
  5. Francesco Gabbani – Amen
  6. Francesco Guasti – Io e te
  7. Irama – Cosa resterà
  8. Michael Leonardi – Rinascerai
  9. Rumor – Il grande salto
  10. Siberia – Gioia
  11. Una – Amare stanca
  12. Valeria e Piero Romitelli – Mai abbastanza
Όπως κάθε χρόνο έτσι και στο 66ο φεστιβάλ μουσικής του Sanremo, θα διαγωνιστούν δύο διαφορετικές ομάδες συμμετεχόντωντα γκρουπ Campioni «established artists» και Nuove Proposte «newcomers»αποτελούμενα από 18 και 8 καλλιτέχνες αντίστοιχα.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε πέντε συνεχόμενες βραδιές, αρχομένης από  9 μέχρι και 13 Φεβρουαρίου 2016 (Μεγάλος τελικός).
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η βραδιά,  9 Φεβρουαρίου 2016 :
  • Campioni:  9 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα πρωτότυπα τραγούδια τους για πρώτη φορά.
           
 βραδιά10 Φεβρουαρίου 2016:
  • Campioni:   9 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα πρωτότυπα τραγούδια τους για πρώτη φορά.
  • Nuove Proposte4 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε τραγουδιστική μονομαχία και οι δύο νικητές θα προκριθούν στον ημιτελικό της 4ης Βραδιάς.

3η βραδιά11 Φεβρουαρίου 2016:
  • Campioniκαι οι 18 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν διασκευές Ιταλικών επιτυχιών. Ο νικητής θα λάβει ένα βραβείο.
  • Nuove Proposte4 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε τραγουδιστική μονομαχία και οι δύο νικητές θα προκριθούν στον ημιτελικό της 4ης Βραδιάς.
    4η βραδιά12 Φεβρουαρίου 2016
  • Campioniκαι οι 18 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα πρωτότυπα τραγούδια τους για δεύτερη φοράΟι ψήφοι της πρώτης και δεύτερης βραδιάς,θα προστεθούν στους ψήφους της παρούσας για την ανάδειξη των πρώτων 13 καλλιτεχνών, που θα προκριθούν στην βραδιά του μεγάλου τελικούΈνας δεύτερος γύρος ψηφοφορίας μεταξύ των τελευταίων 5 καλλιτεχνών, θα προσφέρει μία δεύτερη ευκαιρία σε έναν από αυτούς, δίνοντάς του εισιτήριο για την βραδιά του μεγάλου τελικού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 14 (η ανακοίνωση του καλλιτέχνη θα γίνει την βραδιά του μεγάλου τελικού).
  • Nuove Proposteθα πραγματοποιηθούν ημιτελικοί μεταξύ των τεσσάρων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε τραγουδιστικές μονομαχίες, αναδεικνύοντας τον νικητή του Nuove Proposteπου θα ανακοινωθεί εκείνο το βράδυ.
        
5η βραδιά Μεγάλος Τελικός13 Φεβρουαρίου 2016:
Campioniοι 14 φιναλίστ θα ερμηνεύσουν τα πρωτότυπα τραγούδια τους για την πρόκριση των 3 πρώτων που θα οδηγηθούν στον υπερτελικό για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή.
Η ψηφοφορία τις τρεις πρώτες  βραδιές θα αποτελείται κατά 50% από ψήφους κοινού και κατά 50% από κριτική επιτροπή διαπιστευμένων δημοσιογράφων για το Sanremo 2016, οι οποίοι θα ψηφίσουν απευθείας από το κινηματοθέατρο Ariston.  
Στις τελευταίες δύο βραδιές κριτική επιτροπή 300 ατόμων αποτελούμενη από προσωπικότητες της μουσικής, διασκέδασης και κουλτούρας, θα ψηφίσουν ατομικά δια μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας. Η εν λόγω ψηφοφορία θα αποτελείται κατά 40% από ψήφους κοινού και κατά 30% από ψήφους, για κάθε ένα από τα γκρουπ κριτών που αναφέρεται παραπάνω. 
Ο μεγάλος νικητής του Sanremo 2016 θα έχει την δυνατότητα να αποφασίσει για το εάν θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον επερχόμενο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision που θα λάβει χώρα στη Στοκχόλμη. Το μουσικό τρίο Il Volo ως νικητής του μουσικού φεστιβάλ Sanremo 2015, εκπροσώπησε την Ιταλία στον μουσικό διαγωνισμό στη Βιέννη με το τραγούδι Grande Amore και  κατέκτησε την 3η θέση.
ogaegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου