Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Το πανόραμα της 14ης αγωνιστικής

 Το ενδιαφέρον κορυφώνεται και όπως όλα δείχνουν θα πάμε για ένα από τα πιο δραματικά φινάλε των τελευταίων χρόνων στη Serie A, καθώς έξι αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου τέσσερις ομάδες βρίσκονται σε απόσταση βολής μεταξύ τους στην κορυφή.

Το campionato συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με την 14η αγωνιστική. Η Juventus αρχίζει επικύνδινα να καλύπτει το χαμένο έδαφος και να επιστρέφει στην υπόθεση τίτλου. Μερικά άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια συμπεριλαμβάνονται σε ένα ακόμα χορταστικού μενού της φετινής Serie A, με μεγαλύτερο όμως το νέο ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Napoli και της Inter.

H 14η αγωνιστική ξεκινάει το Σάββατο στις 19:00 με την Torino να υποδέχεται τη Bologna. Η Granata επέστρεψε στις νίκες την περασμένη αγωνιστική κερδίζοντας εκτός έδρας την Atalanta και ο Ventura ελπίζει αυτό να ήταν το σημείο καμπής για ανάκαμψη. Οι rossoblu παραμένουν αήττητοι μετά την έλευση του Donadoni στον πάγκο και μετά την ισοπαλία που απέσπασαν από τη Roma, θέλουν να συνεχίσουν το σερί τους για να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το βράδυ στις 21:45 η Milan υποδέχεται στο San Siro τη Sampdoria, με το Mihajlovic να αντιμετωπίζει την τέως ομάδα του. Οι rossoneri επέστρεψαν στη μετριότητα και τις άσχημες εμφανίσεις και ο Σέρβος τεχνικός σχεδιάζει μια εκ νέου ανανέωση στο σχήμα της ομάδας, μετατρέποντας το 4-3-3 σε καθαρό 4-4-2. Στον αντίποδα ο Vincenzo Montella δεν έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στον πάγκο των blucerchiati γνωρίζοντας την ήττα στο Friuli και ελπίζει πως το επιθετικό δίδυμο των Eder και Muriel μπροστά από τον Soriano θα επιστρέψει στο σκοράρισμα αυτό το Σάββατο.

Την Κυριακή στις 16:00 η Roma καλείται να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία στο Dall’Ara με τη Bologna αλλά και την πολύ βαριά ήττα στο Camp Nou από τη Barcelona μεσοβδόμαδα για το Champions League. Το κλίμα για το Rudi Garcia είναι βαρύ και οι άνθρωποι των giallorossi ζητούν άμεση επιστροφή της ομάδας στις νίκες προκειμένου να συνεχίσουν να εμπιστεύονται το Γάλλο τεχνικό. Οι συγκυρίες δεν βοηθούν την κατάσταση καθώς για ακόμα μια εβδομάδα (πιθανότατα άλλες 2) οι giallorossi θα στερηθούν των υπηρεσιών των Salah και Gervinho που παραμένουν τραυματίες.

Την ίδια ώρα η Chievo θα υποδεχθεί την Udinese,  η Verona με την επιστροφή του Luca Toni θα αναζητήσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, σε μια μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στην έδρα της Frosinone και η Genoa θα υποδεχθεί την ουραγό Carpi με στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Στις 19:00 η Lazio θα έχει δύσκολη έξοδο απέναντι στην φορμαρισμένη Empoli. Η ομάδα του Stefano Pioli συμπλήρωσε τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων στα τρία γνώρισε την ήττα. Η πίεση και η γκρίνια στις τάξεις των biancocelesti είναι μεγάλη και ο τεχνικός της Lazio μετά τη νίκη στο Europa League ελπίζει πως η ομάδα του θα πάρει την ώθηση για να επιστρέψει στις επιτυχίες και να ξεπεράσει την κρίση.

Το βράδυ (21:45) η Palermo υποδέχεται στο Renzo Barbera τη Juventus, που μετράει 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Serie A και έχει βάλει πλώρη για την επιστροφή στη μάχη του τίτλου. Ο Allegri είδε την ομάδα του να κερδίζει τη Manchester City για δεύτερη φορά, πράγμα που επιβεβαιώνει την αγωνιστική ανάκαμψη των bianconeri. Οι γηπεδούχοι έρχονται από δύσκολη εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στη Lazio αλλά γνωρίζουν πως για να επαναλάβουν ανάλογο θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την απόδοση τους, που τη φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται αρκετά μέτρια.

Η 14η αγωνιστική θα συνεχιστεί με δύο εξόχως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις τη Δευτέρα. Στις 20:00 η Sassuolo υποδέχεται την Fiorentina και η ομάδα του Sousa θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά το εντός έδρας στραβοπάτημα με την Empoli. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπερκεράσει τη δύσκολη έδρα της Sassuolo, που όμως αυτή την αγωνιστική θα αγωνιστεί χωρίς το μεγάλο της αστέρι Berardi που απεβλήθη στο Marassi την περασμένη εβδομάδα. Ο Eusebio Di Fransesco έχει και άλλους ικανότατους για να ανησυχήσουν την άμυνα των Viola παίκτες, όμως το παιχνίδι αναμένεται να κριθεί για ακόμα μια φορά από τα πόδια των Kalinic και Ilicic που οδηγούν τη Fiorentina στην κούρσα του τίτλου.

Η αυλαία πέφτει στο San Paolo με το μεγαλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής. Ο Higuain και η παρέα του υποδέχονται την καλύτερη άμυνα και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Inter, σε ένα παιχνίδι με έπαθλο την κορυφή. Οι partenopei μοιάζουν ασταμάτητοι κερδίζοντας το ένα παιχνίδι πίσω από το άλλο χάρη στο «σφιχτό» παιχνίδι και τις εκπληκτικές επιθετικές αρετές που δίνουν οι Higuain και Insigne. 

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα αντιμετωπίσει ο Roberto Mancini αυτή τη Napoli, καθώς πριν λίγες εβδομάδες κατάφερε να σταματήσει την επίσης εκπληκτική επίθεση των Giallorossi. H Inter εκτός από την καλύτερη άμυνα της Serie A, έχει αποδείξει φέτος πως μπορεί να προσαρμοστεί και να εξαφανίσει τα δυνατά σημεία των αντιπάλων της και αυτό θα κάνει το παιχνίδι εξαιρετικά αμφίρροπο. Το San Paolo αναμένεται να είναι κατάμεστο με περισσότερα από 50 χιλιάδες εισιτήρια να έχουν ήδη κάνει φτερά.

(σημ: arbitro= διαιτητής, Panchina= πάγκος, allenatore= προπονητής, Ballottaggi= πιθανότητες μεταξύ παικτών, Squalificati= τιμωρημένοι, indisponibili=τραυματίες (μη διαθέσιμοι), altri=άλλοι )

(σημ. 2: Οι ώρες είναι Ιταλίας, οπότε θα υπολογίζετε μία ώρα μετά, δηλαδή 20:45 είναι 21:45)

pallone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου