Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

[bankingnews.gr] : Ο Hollande έπεισε την Ιταλία να συμμετάσχει στην υπό διαμόρφωση διεθνή συμμαχία κατά των τρομοκρατών της ISIS

Την πλήρη υποστήριξη και συμμετοχή της Ιταλίας στη διεθνή συμμαχία που επιχειρεί να δημιουργήσει η Γαλλία εναντίον του χαλιφάτου ISIS, εξασφάλισε ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός θέλει τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS να «κοιτάζει» και προς τη Λιβύη.

Την πλήρη υποστήριξη και συμμετοχή της Ιταλίας στη διεθνή συμμαχία που επιχειρεί να δημιουργήσει η Γαλλία εναντίον του χαλιφάτου ISIS, εξασφάλισε ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου 2015, λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για τη συνάντησή του με το Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

Αν και ο Renzi δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή της χώρας του στα πλήγματα κατά του ISIS, υπενθύμισε ότι μια διεθνή συμμαχία πρέπει να στρέψει το βλέμμα της και σε άλλες περιοχές, όπως η Λιβύη, που ενδιαφέρει βεβαίως περισσότερο την Ιταλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν κρύβει τα λόγια του, δηλώνοντας δημόσια ευθαρσώς ότι στόχος της διεθνούς συμμαχίας θα πρέπει να είναι η ολική καταστροφή του Νταές, όπως αποκαλείται εναλλακτικά το χαλιφάτο IS.

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου