Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Μαζικές διαδηλώσεις κατά της τρομοκρατίας σε Γαλλία και Ιταλία

"Το Isis είναι ένας καρκίνος για το Ισλάμ" το σύνθημα των Μουσουλμάνων που βγήκαν στους δρόμους της Ρώμης

Χιλιάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη και άλλες μεγάλες ιταλικές πόλεις, με συνθήματα κατά του Ισλαμικού Κράτους και τιμώντας τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στη Γαλλία και τη Σουηδία ενώ στα ισπανικά και τα ιταλικά γήπεδα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και παιάνισε η "Μασαλιώτιδα" , στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι.
"Όχι στο Isis, όχι στην τρομοκρατία, εμείς είμαστε εδώ" και "το Isis είναι ένας καρκίνος για το Ισλάμ", είναι δυο από τα κύρια συνθήματα των μελών των ιταλικών μουσουλμανικών κοινοτήτων που διαδήλωσαν στην πλατεία Σάντι Απόστολι της Ρώμης. Κατά την έναρξη της κινητοποίησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για όλα τα θύματα της τρομοκρατίας. 
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Τουλούζης για να διαδηλώσουν κατά της βαρβαρότητας, μια εβδομάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.
Στη Στοκχόλμη, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε κεντρικά σημεία της πόλης κρατώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. 
Δείτε το βίντεο:

'Not in my name' - demonstrators denounce violence after Paris attacks

https://www.youtube.com/watch?v=IsgZdwJC9z0

news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου