Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

[magnesianews.gr]: Kινητοποίηση για τη μη έκδοση φοιτητών στην Ιταλία

Κινητοποίηση, ώστε η Ελληνική κυβέρνηση να μην εκδώσει πέντε φοιτητές στην Ιταλία, για τα δικαστούν, οργανώνει αύριο Σάββατο στις 6 το απόγευμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ζητά την παύση κάθε διαδικασίας έκδοσης των πέντε φοιτητών στην Ιταλία και να καταργηθεί τώρα το ευρωένταλμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στις 12.11.2015 με επέμβαση της αστυνομίας στα σπίτια τους συνελήφθησαν πέντε νέοι άνθρωποι – φοιτητές και προσήχθησαν στη δικαιοσύνη, στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από την Ιταλία, η οποία ζητά την έκδοσή τους για να δικαστούν στη γειτονική χώρα. Οι φοιτητές αυτοί είχαν προσαχθεί από την Ιταλική αστυνομία την επόμενη της διαδήλωσης της Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο και είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική πλευρά της πάλης για την ανατροπή της επίθεσης του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ-ΔΝΤ σε βάρος του λαού και της νεολαίας την πάλη για το σύγχρονο δημοκρατικό ζήτημα της εποχής μας. Για την απόκρουση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού του κεφαλαίου και την υπεράσπιση της ανάγκης του λαού να αποφασίζει για τις τύχες του.
magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου