Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα

«Πρωταθλήτρια» στις πωλήσεις «μαϊμού» καλλυντικών  αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου Εναρμόνισης Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ενδεικτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναν από τους μεγαλύτερους καταναλωτές στην ΕΕ μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία, το 6% των απευθείας πωλήσεων του κλάδου χάνεται ετησίως (419 εκατ. ευρώ).

Συνολικά στην ΕΕ των «28» υπολογίζεται ότι χάνονται ετησίως 4,7 δισ. ευρώ από τη νόμιμη βιομηχανία του κλάδου, αλλά και 50.000 θέσεις εργασίας. Εάν, ληφθεί υπόψη το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και στου προμηθευτές, τότε εκτιμάται ότι οι νόμιμες επιχειρήσεις του κλάδου σε όλη την ΕΕ χάνουν  9,5 δισ. ευρώ των εσόδων τους από τις πωλήσεις λόγω της παραποίησης και 80.000 θέσεις εργασίας. Απώλειες φυσικά έχουν και τα κρατικά ταμεία, οι οποίες εκτιμώνται σε 1,7 δισ. ευρώ, λόγω της μη είσπραξης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Στη δεύτερη θέση, μετά την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά το ύψος των απωλειών από τα προϊόντα - «μαϊμού» ως ποσοστό επί των πωλήσεων της νόμιμης βιομηχανίας βρίσκεται η Λιθουανία με 18,1% και στην τρίτη θέση με 17,1% η Ισπανία. Τα τρία χαμηλότερα ποσοστά από την άλλη, παρατηρούνται στη Φινλανδία (1,7%), την Ουγγαρία (3,1%) και την Ολλανδία (3,2%).
Της  Δήμητρας Μανιφάβα
Δείτε όλο το άρθρο στο businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου