Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

[queen.gr] : Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα… με ιταλική υπογραφή!

Τις δυνατότητες του ιταλικού ταπεραμέντου τις γνωρίζουμε σίγουρα όλοι – από την προσωπικότητα των Ιταλών, τις γεύσεις τους, τη μόδα, τη μουσική τους – σε όλα δίνουν έναν ιδιαίτερο αέρα, πολύ classy ο οποίος δεν έχει παρά να εμπνεύσει. Και όταν αυτό το ταπεραμέντο συνδυαστεί και με την επιχειρηματικότητα, τότε ο συνδυασμός είναι σίγουρα επιτυχημένος! 

Παραδείγματα προς μίμηση ανακαλύψαμε και στη χώρα μας, από ανθρώπους που τόλμησαν και τολμούν, μέσα από το project της Barilla "Οι Ιταλοί", με πρωταγωνιστές τους Marco Muré, Giovanna Monti, Letizia Messina και Dario Fagnoni οι οποίοι μας μιλάνε και αποδεικνύουν ότι σημασία δεν έχουν οι συνθήκες αλλά η πίστη που έχεις στον εαυτό σου, η τόλμη που κρύβεις μέσα σου και το πάθος να δραστηριοποιηθείς με επιτυχία με πνεύμα τολμηρά Ιταλικό σε πλαίσιο απόλυτα Ελληνικό.

Η μία είναι από το Μιλάνο, η άλλη από τη Ρώμη. Άγνωστες μεταξύ τους, οι δuο τους γνωρίστηκαν στην Αθήνα που ερωτεύθηκαν και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ταξιδιωτικό blog που έχει σκοπό να συστήσει στους Ιταλούς συμπατριώτες τους (και όχι μόνο) τα μικρά και μεγάλα μυστικά της πόλης που αγάπησαν και έκαναν έδρα τους. Η Giovanna Monti και η Letizia Messina μετακόμισαν στην Ελλάδα από τύχη, έρωτα ή δουλειά, ίσως και τα τρία και εγκαταστάθηκαν εδώ για να μας κάνουν να αγαπήσουμε την πόλη μας ξανά από την αρχή. Στο ταξιδιωτικό blog "Αθηναίες κατά τύχη" (" Ateniesipercaso ") οι δύο Ιταλίδες μας λένε που μπορούμε να απολαύσουμε φανταστικές παραδοσιακές, ακριβώς όπως τις φτιάχνουν στο Παλέρμο, γλυκές cassata, το deli που μπορούμε να αγοράσουμε Ιταλικές λιχουδιές σπάνιες και γνήσιες στην καταγωγή τους και περιμένουν με ανυπομονησία το πάρκο που θα γεμίσει την Αθήνα με τις μυρωδιές της Ιταλικής ζωής. Η Giovanna Monti και η Letizia Messina είναι δύο γυναίκες που συναντήθηκαν τυχαία στην Αθήνα και αποφάσισαν να τη χρήσουν έδρα και χόμπι τους. Είναι άξιες θαυμασμού.

Ο Dario Fagnoni είναι ιδιοκτήτης ενός παραδοσιακού Ιταλικού καφέ στο κέντρο της πόλης μας. Γεννημένος από Ιταλούς γονείς που ερωτεύθηκαν την Ελλάδα και το φως του ήλιου που τόσο πολύ μνημόνευσε ο Ελύτης, o Dario αν και σπούδασε νομική στο Μιλάνο αποφάσισε ότι η ζωή για αυτόν δεν ντύνεται με αυστηρά ιταλικά κοστούμια σε αίθουσες δικαστηρίων στην Ιταλική μητρόπολη αλλά εδώ, στην Αθήνα όπου ο πατέρας τόλμησε ήδη από το 1972 να ανοίξει το πρώτο ιταλικό εστιατόριο της πόλης. Ο Dario, ήρεμος και μειλίχιος, συνέχισε την παράδοση της οικογένειας του παραδίδοντας μαθήματα καλής ζωής σε όλους όσοι τολμάνε να σκεφτούν Ιταλικά και να πράξουν Ελληνικά.

Παράλληλες πορείες με τον Marco Muré. Ο Μarco, ταλαντούχος μάστορας των γλυκών γεύσεων συνεχίζει μια οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησαν οι γονείς τους 3 δεκαετίες πριν. Όταν οι γονείς του ήρθαν από τη Σικελία για να χαρίσουν την ιταλική γεύση στους Αθηναίους ένας κεραυνοβόλος έρωτας γεννήθηκε. Ο Marco τολμάει παρά τις δυσκολίες στην αγορά να επενδύει στην τέχνη του χαρίζοντας μικρά διαλείμματα απόλαυσης στο δικό του χώρο στην Κηφισιά όπου παρασκευάζει παραδοσιακά γλυκά της Ιταλίας όπως τα σιτσιλιάνικα cannoli ή γνήσιο ιταλικό gelato και επιμένει ότι η ζωή έχει γεύση από ζάχαρη, όποιες και αν είναι οι συνθήκες γύρω μας.



queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου