Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Γάτα ανασύρθηκε ζωντανή 32 ημέρες μετά το σεισμό στην Ιταλία

Ένας μήνας έχει περάσει από τον καταστροφικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία και οι περισσότεροι κάτοικοι μόλις τώρα αρχίζουν να συμβιβάζονται με την απώλεια, καθώς οι αρχές προσπαθούν να μεταφέρουν τους τελευταίους ανθρώπους από τις προσωρινές σκηνές σε τοπικά ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα.
Γάτα ανασύρθηκε ζωντανή 32 ημέρες μετά το σεισμό στην Ιταλία
Αλλά για μία οικογένεια τουλάχιστον, υπήρξε κάποια θετική είδηση.

Μια γάτα που ονομάζεται Ρόκκο, διασώθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια και επανενώθηκε με τους ιδιοκτήτες της, μετά από 32 ημέρες παγιδευμένη κάτω από τα ερείπια.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Κυριακής. «Ευτυχισμένοι ιδιοκτήτες» πρόσθεσε στο σχόλιο.
Ο Ρόκκο, δεν είναι το μόνο «κατοικίδιο θαύμα» στην κεντρική ιταλική πόλη. Μια άλλη γάτα, ο Πιέτρο, διασώθηκε μετά από 16 ημέρες, έχοντας επιβιώσει πίνοντας το νερό της βροχής.
Ένα μήνα μετά το σεισμό που σκότωσε περίπου 300 άτομα και άφησε περίπου 2.500 άστεγους, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι, υποσχέθηκε την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων «ώστε να είναι όμορφες, πιο όμορφες από ότι ήταν πριν».
Οι σκηνές θα αντικατασταθούν εντός των επόμενων επτά μηνών με ξύλινα σπίτια, ενώ το έργο ανασυγκρότησης στις κωμοπόλεις και τις πόλεις πραγματοποιείται ήδη, με τις τοπικές επιχειρήσεις να ανοίγουν εκ νέου, έστω και σε κοντέινερ.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου