Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγέλλουν τη δολοφονία απεργού εργάτη στην Ιταλία

Tην δολοφονία του απεργού Abd Elsalam Ahmed Eldanf, από την εργοδοσία της εταιρείας GLS/SEAM, στη πόλη Πιατσέντζα της Ιταλίας, καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ και η ΠΣΟ.



Στην ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αποτελεί τον τραγικό επίλογο της κλιμάκωσης της επίθεσης, της βίας και της καταστολής κατά του αγώνα των εργατών της GLS και της θυγατρικής της SEAM. Ετσι απαντάνε στα δίκαια αιτήματα των εργατών.
Με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης που προωθούν με νόμους η ιταλική κυβέρνηση και η ΕΕ, τα αφεντικά καθιερώνουν εργασιακές σχέσεις που βασίζονται στη βια και τον εκβιασμό και η απουσία δικαιωμάτων είναι νόμος, ειδικά στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπου τα κέρδη φτάνουν στο 29% το χρόνο». 
Στην ανακοίνωση - καταγγελία το ΠΑΜΕ αναφέρει:
«Ο συνάδελφος Abd Elsalam, Αιγύπτιος εργάτης, μέλος του ταξικού Συνδικάτου USB Ιταλίας, περιφρουρούσε την απεργία στην εταιρεία κούριερ GLS/SEAM, που γινόταν ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που έχει επιβάλλει η εργοδοσία. Η εργοδοσία έδωσε εντολή σε έναν από τους οδηγούς να προχωρήσει με το φορτηγό της εταιρείας και να σπάσει την περιφρούρηση. Το φορτηγό χτύπησε και σκότωσε τον Απεργό εργάτη, πατέρα 5 παιδιών.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία, που αποθρασυμμένη από την στήριξη των κυβερνήσεων της Ιταλίας, θέλει να επιβάλει τη κυριαρχία της, πάνω από τα πτώματα των εργατών. Η κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής πρέπει να απαντηθεί από το οργανωμένο, ταξικό κίνημα.
Εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της GLS/SEAM και το συνδικάτο USB στον αγώνα τους.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας να καταγγείλουν μαζικά τη δολοφονία του συναδέλφου Abd Elsalam Ahmed Eldanf και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Απαιτούμε την άμεση τιμωρία των δολοφόνων. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Δυναμώνουμε τον αγώνα».
Την δολοφονία του απεργού εργάτη καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.
Πηγή:
http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/108354/kataggellei-ti-dolofonia-apergoy-ergati-stin-italia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου